x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Au mai rămas doar două săptămâni până la Vadoo Fest, festivalul unde oamenii se reconectează cu natura, dar și cu ei înșiși

Au mai rămas doar două săptămâni până la Vadoo Fest, festivalul unde oamenii se reconectează cu natura, dar și cu ei înșiși

de Magdalena Popa Buluc    |    31 Iul 2024   •   20:00
Au mai rămas doar două săptămâni până la Vadoo Fest, festivalul unde oamenii se reconectează cu natura, dar și cu ei înșiși

Tema din acest an a festivalului este „The Earth is my property X I belong to the Earth”, subliniind importanța legăturii noastre cu mediul înconjurător și responsabilitatea față de planetă.

Cea de-a șasea ediție Vadoo Fest va avea loc între 15-18 august la Vadu Oii, în comuna Gura Teghii din Buzău.

Artiști pentru prima dată în România, pe ritmuri de reggae, rock alternativ, jazz și world music.

Anul acesta, din line-up vor face parte și artiști internaționali, doi dintre ei fiind pentru prima dată în România – Queen Omega și Rajery, cărora li se alătură Trio Mandili. Criteriul în selectarea acestora a fost World Music – activitatea lor în viața socială și susținerea unor cauze precum reconectarea cu natura și cu ceilalți.

Queen Omega - vine din Trinidad Tobago, iar anul trecut a fost ascultată de peste 120 de milioane de oameni din întreaga lume. Repertoriul ei este din zona reggae, cu mesaje puternice și de impact. Este implicată în proiecte ce vizează dezvoltarea și educația femeilor din comunitatea locală.

Rajery - este emblematic pentru Madagascar, cântând la instrumentul definitoriu: valiha. Prin proiectele sale este implicat și conectat la realitatea socială: a inițiat și dezvoltat Hazo Aina sau Arborele Vieții, un proiect educațional care își propune să susțină și să acționeze pentru reîmpădurirea Madagascarului. Prin sesiuni de meloterapie, s-a implicat voluntar în tratarea persoanelor cu tulburări psihice. Rajery a inițial prima școală de valiha din lume.

Trio Mandili - cunoscute și iubite de români, cele trei fete din Georgia promovează conceptul de viață slow living, autenticitatea și veșnicia de la sat.

Cel mult 600 de participanți

Vadoo Fest se distinge prin faptul că este un festival altfel: fără aglomerație sau cozi, sigur pentru copii și animale, atent la nevoile participanților dar și la grija pentru natură. Asta face ca numărul participanților să fie limitat anul acesta la cel mult 600 de oameni, pentru a putea păstra experiența intimă și de calitate, rămânând acel loc unde mergi ca să te încarci.

Experiența de la poalele munților, într-un decor natural și permanent

Festivalul are loc la poalele munților Penteleu, într-un decor spectaculos care include un amfiteatru natural în zona scenei, oferind participanților o experiență autentică și inedită. Festivalul este dedicat celor care iubesc natura și caută să petreacă un eveniment cu totul special, dormind sub cerul liber în camping, într-un decor permanent, special amenajat cu elemente naturale. Scena, birtul și taverna sunt construite din lemn și piatră (arhitectura fiind integrată în natură) și rămân acolo pe tot parcursul anului.

Artă conceptuală în natură

Pe lângă muzica bună și relaxantă, participanții se vor bucura și de un spectacol al artei contemporane, susținut de laboratorul de creație și experiment al asociației Alt Real, care provoacă festivalierii să exploreze perspective noi în cadrul proiectului Natural Bond. Acesta cuprinde performance-uri și instalații performative cu tema „The Earth is my property X  I belong to the Earth”, ce sunt mentorate de renumiții artiști Lia și Dan Perjovschi.

„Aducem în România un concept de festival altfel, unde să te poți deconecta și unde îți încarci bateriile. Ritmuri și armonii africane, sonorități fascinante din diferite părți ale lumii și din România, toate îmbinate cu acustica incredibilă a unui amfiteatru natural. Programul este special gândit ca o experiență de reîntoarcere la natură și de conectare cu tine, în primul rând. Te așteptăm să dansezi până dimineața în picioarele goale prin iarbă, sub Perseidele lui august. Așa va arăta, în doar câteva cuvinte, cea de-a șasea ediție Vadoo Fest: muzică bună, atmosferă relaxantă, deconectare de la griji, reconectare cu tine, cu natura și oameni frumoși”, declară Petre Ancuța, Director Artistic al Vadoo Fest

Pe lângă accesul în toate cele trei zile de festival, biletele includ și:

  • accesul în campingul amenajat cu toalete și dușuri, inclusiv saună
  • toate activitățile și atelierele: yoga, tobe africane, juggling & hula hoop, creație mandale, astronomie, nature therapy
  • participarea în zona de artă contemporană, organizată de Alt Real
  • accesul în toate zonele din festival: Chill Zone, Mission Impossible Tree, Aleea Senzorială, Kids Area. Copiii sub 14 ani au acces gratuit.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: Vadoo Fest