x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte ”4 Uşi şi Alte Povestiri” de A.G Billig, lansat în versiune digitală

”4 Uşi şi Alte Povestiri” de A.G Billig, lansat în versiune digitală

de Sebastian S. Eduard    |    29 Apr 2014   •   16:13
”4 Uşi şi Alte Povestiri” de A.G Billig, lansat în versiune digitală

Editura Data Group a lansat, recent, volumul de proză scurtă ”4 Uşi şi Alte Povestiri” de A.G. Billig în format digital. La fel ca şi varianta tipărită, publicată în 2013, versiunea electronică include douăzeci şi una de povestiri scurte ce au ca temă comună iubirea, descrisă în diferite forme şi ipostaze.

O batistă zace uitată pe masă. Un copil aplaudă într-un circ indian. Un spaniol face piruete pe ringul de dans. O pianistă se reîntoarce în oraşul natal şi îşi regăseşte marea dragoste. Un taximetrist londonez descoperă iubirea după o noapte de Ministry of Sound. O animatoare de club seduce o clientă. Poştaşul pierde zilnic câte o şapcă. Un bărbat însurat se îndrăgosteşte de o tigancă. ”4 Uşi şi Alte Povestiri” abundă în personaje inedite şi imagini surprinzătoare, aflate la limita dintre vis şi realitate. Cele douăzeci şi una de povestiri te poartă într-o călătorie fascinantă, care explorează natura şi dimensiunile iubirii, nu doar în cele mai obişnuite forme – sacrificiu, iertare, dor, dorintă, prietenie, dar şi în cele mai stranii – abandon, gelozie, izolare, trădare. A.G. Billig realizează un portret al iubirii în cele mai diverse forme, privind-o ca pe cel mai autentic şi mai precis drum către autocunoaştere.

“Fiecare dintre noi se ascunde într-o singură viaţă în spatele a sute de porţi sufleteşti. Şi în spatele fiecărei porţi este păstrată o altă poveste despre noi, o mică istorie trăită şi închisă în uitare. A.G. Billig invită cititorul prin culuarele sale interioare, unde adesea fetiţa din vechime se priveşte prin ochii femeii de mai târziu şi trebuie să recunosc, pentru lumea tăcută a senzualului, cuvintele ei nu dezvrăjesc farmecul povestirii,” mărturiseşte scriitorul şi istoricul Adrian Majuru.
Volumul ”4 Uşi şi Alte Povestiri” a fost publicat iniţial în limba engleză, de către editura britanică MP Publishing, A.G. Billig fiind prima scriitoare din România care şi-a făcut debutul cu o carte de proză scurtă în limba engleză.

Versiunea digitală în limba română poate fi achiziţionată de pe site-ul editurii - www.edituradatagroup.ro la preţul de 15 RON.


×