x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Adevăruri biblice.

Adevăruri biblice.

de Sebastian S. Eduard    |    26 Mai 2011   •   21:00
Adevăruri biblice.

Publicata pentru prima data in 1955 si revizuita in 1980, celebra lucrare a lui Wer­ner Keller a fost tradusa in peste 25 de limbi si s-a vandut in mai mult de zece milioane de exemplare. Datorita abordarii documentate, dar deloc greoaie, a istoriei si arheologiei biblice, cartea a devenit extrem de populara, ajungand sa fie folosita ca material de studiu. Autorul dedica 34 de capitole Vechiului Testament si zece capitole Noului Testament, de­mons­trand sti­in­tific ca ­Biblia con­tine da­te rea­le. De-a lun­­gul Ni­lului, al Ior­da­nu­­lui, Eu­fra­tului si Ti­gru­lui, cat si pe tar­murile Ma­rii Moar­te si ale Ma­rii Me­ditera­ne arheo­logii au des­co­pe­rit atat de multe dovezi stra­vechi ale celor spuse in Bi­blie, incat oa­menii de stiin­­­­ta din cele mai va­riate domenii au putut sa prezinte, pas cu pas, explicatii pentru istorisirile biblice.

Autorul, Werner Ke­ller, s-a nas­cut in 1909 in Anhalt si a trait din 1945 in Berlin, fiind jur­na­list la Die Welt si alte publicatii prestigi­oase. A murit in 1980, in localitatea elvetiana As­co­na. A mai scris, printre altele, Ost minus West = Null (Est minus Vest = Zero, 1960) si Geschichte der Etrusker (Istoria etruscilor, 1970).

Semnale editoriale
Vineri, 13 - Vineri, 13 ianua­rie. Peste capitala Norvegiei s-a lasat un ger cumplit. Si pentru Reidar Folke Jespersen aceasta va fi ultima zi. Batranul negustor de antichitati isi paraseste locuinta si ia taxiul pana la o cafenea. Cateva ore mai tarziu, prin fereastra localului, isi vede sotia intrand intr-o cladire de pe cealalta parte a strazii, unde locuieste amantul ei. In dimineata urmatoare, Jespersen e gasit injunghiat si gol, asezat intr-un fotoliu din vitrina magazinului sau de antichitati.

Fereastra de sus - Nemira. Clienta lui Philip Marlo­we… o pacoste cat casa, tine cu orice chip sa-i fie recu­pe­ra­ta o rarisima mo­ne­da din aur, Dub­lo­nul Brasher, care se pare ca disparuse din colectia raposa­tului ei sot. Ei bine, pana aici totul a fost simplu. Situatia se complica insa cand... Marlowe des­copera ca toti cei care au atins vreodata moneda, rand pe rand, au dat ortu’ popii, din cele mai diverse moti­v­e. Deloc placut pentru un detectiv particular care incepe sa gaseasca prin tot Los Angelesul cadavre peste cadavre... si care va trebui sa fie atent sa nu devina el unul.

Jaful Romei - Rao. Ce se intampla atunci cand o avere imensa, un monopol de media si o lipsa acuta de scrupule sunt combinate intr-un singur om? Peninsula italica a fost martora unora dintre cele mai cutremuratoare (si a unora dintre cele mai atragatoare) episoade de coruptie politica, de la Caligula la familia Borgia si mai departe. In acest 'panteon' trebuie incadrat si unicul Silvio Berlusconi. Multe sunt faradelegile lui Berlusconi si, prin­tr-o analiza abila, apreciatul autor si renumitul expert in problemele Ita­liei, Alexander Stille, le-a impletit intr-o singura cronica fascinanta – o povestire eroica despre criminalitatea extrema, nepotismul exagerat si urmarirea propriilor interese...

×
Subiecte în articol: carte