x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Biografii VIP

Biografii VIP

04 Apr 2008   •   00:00

Editura Curtea Veche scoate pe piaţă, la cel mai oportun moment, trei volume biografice dedicate preşedinţilor Statelor Unite şi Franţei.

Editura Curtea Veche scoate pe piaţă, la cel mai oportun moment, trei volume biografice dedicate preşedinţilor Statelor Unite şi Franţei.

 

 

Bush. În “Fără umbră de îndoială. Preşedinţia lui George W Bush”, Robert Draper ne poartă prin Casa Albă locuită de Bush, descriind un amănunţit tablou al unui deceniu tumultuos şi al unei administraţii încercate. Fiecare pagină abundă în scene, anecdote şi dialoguri care îi vor surprinde şi pe cei care îl ştiu de multă vreme pe George W. Bush. Admiratorii preşedintelui american, ca şi tot mai numeroşii săi detractori vor găsi multe lucruri interesante la acest om care a întors foaia în politică.

 

 

Sarkozy. Cei care de mai bine de 30 de ani urmăresc ascensiunea neobosită a lui Nicolas Sarkozy nu pot să nu se întrebe: de unde vine energia ieşită din comun a acestui atlet al politicii? Ce dorinţă de revanşă ascunde ambiţia sa? Încercând să răspundă la aceste întrebări, Catherine Nay, expertă în monştrii sacri ai politicii franceze, explorează în toate sensurile biografia oficială şi clandestină a acestui copil al anilor ’50, care, fapt rarisim într-o naţiune devotată elitelor, a început prin a lipi afişe, urcând una câte una treptele puterii: primar de Neuilly, deputat, ministru de Finanţe, ministru de Interne, preşedinte al Franţei.

 

 

Condoleezza. În serie mai apare şi o biografie aparte, prima a “doamnei de fier a Statelor Unite”. “Condoleezza Rice şi drumul ei către putere” este prima sa biografie, prin care descoperim femeia din spatele imaginii publice. Investindu-şi priceperea de jurnalist şi multă muncă în acest proiect ambiţios, şeful corespondenţilor de la Newsweek, Marcus Mabry, deapănă fascinanta poveste a vieţii de până acum a Condoleezzei Rice: de la copilăria petrecută în Alabama şi Colorado – unde i-a plăcut să patineze şi să cânte la pian – până la descoperirea afacerilor externe sub îndrumarea tatălui Madeleinei Albright, Josef Korbel, şi rolul jucat în implicarea Americii în războiul din Irak.

×
Subiecte în articol: carte