x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Bono, o biografie aşteptată

Bono, o biografie aşteptată

de Sebastian S. Eduard    |    25 Noi 2010   •   17:32
Bono, o biografie aşteptată
Sursa foto: Stefano Rellandini/Reuters

139311-32-35tv-50.jpgDupă biografii ale unor personaje sau trupe precum Al Pacino şi AC/DC, labelul Victoria Books (Editura Publica) ne propune o altă biografie din sfera show-biz-ului: Bono. Biografia a fost lansată recent pe piaţă la ultima ediţie Gaudeamus.

Biografia lui Bono nu este numai biografia unui star care şi-a cucerit şi păstrat fanii şi a câştigat o mulţime de premii. Pentru că şi-a dat seama că prin muzică poate da glas nu numai vocaţiei artistice, ci şi vo­caţiei lui umanitare, care-l face să încerce să schimbe lumea. Rezultatele au fost spectaculoase: U2 deţine 22 de Premii Grammy, iar pentru implicarea sa în pro­ble­me sociale, Bono a pri­mit titlul de cava­ler al Legiunii de Onoa­re, Premiul pentru Personajul anului al Academiei Grammy şi a fost desemnat de revista Time „Omul anului 2005”.

Autoarea Laura Jackson scrie despre Bono, despre muzica şi viaţa lui, îi povesteşte succesele şi provocările de la primul turneu până la turneul Elevation. Scrie despre U2 şi despre un nou tip de erou al vremurilor noastre...

 

Semnale editoriale

Locuri întunecate – Ed.Tritonic. Cu 25 de ani în urmă, Libby Day a fost singura supra­vie­ţuitoare a masa­crului de la ferma din Kinnakee, Kan­sas. Atunci ma­ma sa şi cele două surori au fost ucise cu bestialitate. Locurile întunecate sunt amintirile din mintea lui Libby Day. Acum are un pic peste 30 de ani şi este falită. A trăit 25 de ani din donaţiile miloase ale celor care au vrut să-i asculte povestea sau care au vrut doar să-şi spele propriile păcate... Dar banii s-au terminat! O şansă pare să apară dinspre membrii unui club ciudat, Clubul Ucigaşilor (Kill Club). Aceştia vor să-i ofere lui Libby 700 de dolari pentru a dezgropa amintirile.

 Mr. Peanut- Ed. Polirom. David Pepin şi-a iubit so­ţia de când s-au în­tâlnit, la colegiu, la un curs despre Al­fred Hitchcock. Du­pă13 ani de căs­nicie, tot nu-şi poa­te imagina viaţa fără ea, însă e ob­se­dat de eventualitatea morţii acesteia. Când, printr-un concurs misterios de împrejurări, Alice chiar moare, David este principalul suspect, deşi, din câte descoperă de­tectivii Hastroll şi Sheppard, per­soana di­rect implicată este un personaj bizar, care şi-a luat numele de Mobius.

 Snow Crash – Ed. Leda. Se întâm­plă arareori să apa­­ră un scriitor care nu suportă com­pa­ra­ţie. Un scriitor atât de ori­ginal, încât redefineşte modul în care rivim lu­mea.  Neal Ste­phen­son este un astfel de scriitor şi «Snow Cras » este un astfel de ro­man, care împleteşte realitatea virtuală, legendele su­me­riene şi aproa­pe tot ceea ce a existat între ele cu o excelentă şi extrem de ac­tu­alizată cibersensibilitate, oferindu-ne un gigathriller al erei informaţionale.

×
Subiecte în articol: arte carte