x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Bookfest 2008, 50.000 de titluri

Bookfest 2008, 50.000 de titluri

de Sebastian S. Eduard    |    04 Iun 2008   •   00:00
Bookfest 2008, 50.000 de titluri

EVENIMENT ● Cel mai important tîrg de carte al verii
Cel mai important tîrg de carte din România începe astăzi la Romexpo. Cinci zile pline, în care iubitorii cărţii vor putea alege dintre 50.000 de titluri. Un adevărat regal.



EVENIMENT ● Cel mai important tîrg de carte al verii
Cel mai important tîrg de carte din România începe astăzi la Romexpo. Cinci zile pline, în care iubitorii cărţii vor putea alege dintre 50.000 de titluri. Un adevărat regal.

Timp de cinci zile, iubitorii cărţii, shopoholicii acestui domeniu – pe scurt, cititorii – vor putea să se desfete cu cel mai important tîrg de carte al verii. Bookfest a ajuns acum la o nouă ediţie, a treia, iar Asociaţia Editorilor din România ne promite mai multe surprize.

"Bookfest 2008 înseamnă, mai mult ca în ediţiile precedente, spectacol, evenimente, sărbătoare. Am dorit să facem din Bookfest un loc în care publicul amator de lectură să descopere cărţi pentru orice domeniu de interes, orice gust, nivel sau moment, dar şi concerte, filme, happening-uri care să reprezinte o alternativă demnă de luat în seamă pentru petrecerea timpului liber pe parcursul celor cinci zile. Ediţia din acest an se desfăşoară sub sloganul «cărţile au răspunsuri» şi doresc să invit publicul să vină la Bookfest, să le caute şi să le găsească", declară Grigore Arsene, preşedinte AER.

CÎTEVA DATE. Tîrgul de Carte Bookfest se va desfăşura între 4 şi 8 iunie, la Romexpo (pavilioanele 13-17), şi va prezenta circa 50.000 de titluri de carte, oferite de 160 de edituri. Publicul va avea acces la eveniment în baza unui bilet în valoare de 5 lei, bani ce se vor recupera apoi integral prin cumpărarea unei cărţi. Pentru prima dată la Bookfest va exista un pavilion dedicat în întregime spaţiilor de animaţie create pentru evenimente şi dezbateri. Tot în premieră la Bookfest va avea loc festivitatea de decernare a premiilor Uniunii Scriitorilor din România, la 5 iunie, potrivit site-ului evenimentului.
InvitaŢi Şi lansĂri. Printre scriitorii străini prezenţi la Bookfest se află şi cîştigătorul Premiului Nobel pentru Literatură, scriitorul turc Orhan Pamuk, adus din nou în România de Editura Curtea Veche, care va susţine o sesiune de autografe la 8 iunie. Pamuk a mai venit într-o vizită în România la sfîrşitul lui aprilie, împreună cu scriitorii Antonio Tabucchi şi Norman Manea. La Bookfest 2008, Pamuk va participa la lansarea oficială a celui mai recent titlu publicat de Editura Curtea Veche, romanul "Zăpada". La standul Editurii Curtea Veche vor mai fi prezenţi scriitorul ucrainean Andrei Kurkov, scriitoarea rusă Irina Denejkina, precum şi unul dintre cei mai cunoscuţi scriitori maghiari contemporani, Peter Esterhazy.

În cadrul Bookfest, Editura Polirom va lansa, la 5 iunie, primul volum tradus în limba română al uneia dintre cele mai cunoscute autoare israeliene, Zeruya Shalev, "Soţ şi soţie", în prezenţa autoarei. La eveniment vor vorbi Mihaela Rădulescu şi jurnalistul Robert Turcescu. De asemenea, Polirom lansează traduceri în premieră din seria de autor "Saul Bellow" – "Planeta domnului Sammler" şi "Augie March", precum şi noi traduceri din seria de autor "Ernest Hemingway" – "Fiesta" şi "Noaptea dinaintea bătăliei şi alte povestiri". La evenimentele editurii vor fi prezenţi, printre alţii, Ştefan Agopian, Ioan T. Morar şi Radu Pavel Gheo.

În cadrul tîrgului, Editura Humanitas va lansa volume precum "Poveşti de dragoste la prima vedere" de Gabriel Liiceanu, Adriana Bittel, Ana Blandiana, Nicolae Manolescu şi Ileana Pîrvulescu, "Răcani, pifani şi veterani", coordonat de Radu Paraschivescu, "Adevărata călătorie a lui Zahei" de Marius Oprea, "Sau sau, Opere II" de Soren Kirkegaard şi "Scafandrul şi fluturele" de Jean-D. Bauby. De asemenea, Humanitas va lansa volumul "Cu inima smulsă din piept" de Radu Paraschivescu.

De asemenea, Humanitas îl va aduce la Bucureşti pe Didier van Cauwelaert, autorul "Evangheliei după Jimmy" (colecţia Raftul Denisei) – considerat unul dintre cele mai provocatoare romane ale literaturii contemporane.

Editura RAO o va aduce la Bookfest pe scriitoarea spaniolă Julia Navarro, la 4 iunie, cînd va fi lansat romanul autoarei, "Sîngele nevinovaţilor". Un alt autor important prezent la Rao este Alex Mihai Stoenescu. Autorul "Istoriei loviturilor de stat în România" ne propune de această dată volumul "România postcomunistă 1989-1991".

Editura ALL lansează volumul "Fault! Lumea secretă a organizaţiei FIFA" de Andrew Jennings. Cristian Ţopescu va fi gazda evenimentului. Vineri se va lansa volumul VI din "Opere complete" în prezenţa autorului, Bujor Nedelcovici, iar evenimentul va fi urmat de un recital susţinut de Nicu Alifantis. Mai mult, din nou pentru iubitorii sportului, ALL vă dă întîlnire cu volumul lui Jeremy Clarkson "Suflet de maşină".

Editura Vellant ne propune şi ea două titluri importante: "Intervenţii", cea mai recentă carte a lui Noam Chomsky, şi "Manualul canibalului" de Carlos Balmaceda.

"Francois Mitterand aşa cum a fost" este propunerea Editurii Historia. Lansarea cărţii lui Jacques Attali va avea loc în prezenţa lui Ion Iliescu.

Pro Editura programează o întîlnire cu cititorii prilejuită de lansarea de noi titluri în colecţia "Universuri Secrete": "Călătoria în timp şi Experimentul Philadelphia", "Marile Asasinate". De asemenea, editura mai lansează cinci noi titluri de carte bilingvă, română-engleză, pentru copii: "Alladin şi lampa fermecată", "Albă ca zăpada", "Răţuşca cea urîtă", "Pinocchio", "Frumoasa din pădurea adormită".

Grupul Tritonic vine pe piaţă cu o noutate de zile mari: "54/24" de Bogdan Teodorescu. O carte la a cărei lansare vor participa Mihai Gîdea, directorul general al Antenei 2, şi Horia Gîrbea, preşedintele Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti. Literatura erotică este şi ea prezentă printr-un nou volum Zully Mustafa – "Nopţi orientale 2".

BEST-SELLER. Cu ocazia Tîrgului, Editura Leda anunţă apariţia în premieră a mai multor best-seller-uri.
În colecţia de rezistenţă a editurii apare primul volum din trilogia "Tripticul răului", de Juan Goytisolo, "cel mai important scriitor din Spania contemporană". O altă carte din colecţie, cîştigătoare a Whitbread Novel Award este "Muzică şi tăcere", de Rose Tremain, favorită în acest an la Orange Prize. Tot în cadrul colecţiei "Maeştrii Leda" a fost editat cel mai recent roman al lui Margaret Atwood – "Oryx şi Crake", precum şi alte cărţi de autori consacraţi.

Poftiţi la standul nostru!

Jurnalul Naţional este partener media al acestui eveniment. Va fi foarte uşor să ne găsiţi în Pavilionul 15, chiar la intrarea în tîrg. Dacă vreţi să beţi un ceai, să ascultaţi un CD sau să citiţi o carte bună, Jurnalul Naţional o să vă fie gazdă bună. De la standul nostru puteţi achiziţiona peste 100 de titluri de muzică românească tradiţională, muzică uşoară, rock, dar şi DVD-urile cu filmele artistice sau documentarele Discovery. Şi nu uitaţi nici cărţile marca Jurnalul Naţional, pentru că aici aveţi ocazia să vă completaţi colecţia. Mai mult, la standul nostru se va petrece tot timpul cîte ceva, aşa că... fiţi pe fază. Lansarea colecţiei "Viaţă sănătoasă", realizată împreună cu Editura Curtea Veche, sau volumul 3 din seria "Colecţia colecţiilor" sînt numai două dintre evenimentele la care vă aşteptăm.

×
Subiecte în articol: arte romania carte titluri editura bookfest