x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Călătorie în timp

Călătorie în timp

de Sebastian S. Eduard    |    05 Mai 2011   •   21:15
Călătorie în timp

Londra, 1896. Nenumăratele invenţii din epocă îl fac pe om să creadă că ştiinţa este în stare să atingă imposibilul, aşa cum demonstrează apariţia companiei Murray Time Travel, capabilă să transforme în reali­ta­te visul oricărui muritor: călătoria în timp. H.G. Wells trezise deja această dorinţă în conştiinţa societăţii victoriene, în urmă cu un an, prin publicarea ro­manului său „Maşina Timpului”. Dintr-odată, omul secolului al XIX-lea are posibilitatea de a călători în alte vremuri, aşa cum face Claire Haggerty, o tânără înstărită, dar veşnic nemulţumită, convinsă că nici unul dintre pretendenţii ei nu-i poate oferi iubirea adevărată.

Starea ei constantă de insatisfacţie o va face să călătorească în anul 2000, unde îşi va găsi sufletul-pe­reche. Dar nu toată lumea îşi doreşte să cunoască viitorul. Andrew Harrington, de pildă, vrea să se sinu­ci­dă atunci când înţelege că nimic nu-i va putea alina durerea provocată de moartea iubitei sale, ultima vic­ti­mă a fiorosului Jack Spintecătorul. Tânărul renunţă la ideea sinuciderii în momentul în care i se oferă po­si­bilitatea de a călători în trecut pentru a o salva chiar el de la moarte pe adorata lui Mary. H.G. Wells va cunoaşte primejdiile unei călătorii în timp atunci când un şarlatan venit din viitor încearcă să-l omoare pentru a-i fura identitatea scriitoricească. Ca să se sal­veze de acest misterios călător în timp, Wells e silit să plece într-o palpitantă călătorie de-a lungul secolelor. Romanul de faţă, scris de Félix J. Palma, este un ro­man de excepţie, la graniţa mai multor genuri literare. Este emoţionant, ameţitor, vijelios, cu un fir epic complex ce combină răsturnările de situaţie, descoperirile şi aventurile uimitoare, toate într-un ritm care-l lasă pe cititor fără respiraţie.

 

Semnale editoriale
Nataşele - Humanitas. „Nataşele” sunt cele mai căutate mărfuri pe care Europa de Est le-a exportat după căderea Cortinei de Fier şi nu sunt neapărat rusoaice. Amatorii de delicii exotice le pot găsi în toată lumea. Nimeni nu face distincţia dintre ele şi femeile care au ales să practice prostituţia. Însă nimeni nu ştie sau nimănui nu-i pasă că ele sunt victimele unor reţele de traficanţi care le ademenesc cu promisiunea că în străinătate vor lucra ca dansatoare sau cameriste. Odată plecate de acasă, descoperă realitatea înspăimântătoare...

Flăcările iadului - Rao. Douglas Preston şi Lincoln Child continuă seria misterelor rezolvate de agentul special Pendergast, secondat - pentru a treia oară, după aventurile din „Relicva” şi „Relicvariul” – de poliţistul Vincent D’Agosta. Acest avatar modern al cuplului Sherlock Holmes - Watson se implică în anchetarea straniei omucideri a lui Jeremy Grove, un critic de artă al cărui trup neînsufleţit, mistuit în adevăratul sens al cuvântului de un foc interior, este descoperit în propria locuinţă îmbâcsită de miros de pucioasă, alături de misterioasa amprentă a unei copite despicate.

Oraşul oaselor - Leda. Un roman urban fantasy pentru tineri de toate vârstele cu o acţiu­ne plină de suspans, ritm alert, imaginaţie şi originalitate! Clary Fray, o fată de 15 ani, are darul ve­de­rii... un dar pe care ceilalţi oa­meni nu-l au. Ea vede vampiri, vâr­colaci, zâne, demoni... În „Oraşul Oaselor”, cartea întâi din seria „Instrumente mortale”, mama lui Clary, Jocelyn, dispare şi ea însăşi e atacată de un demon înspăimân­tător. Astfel, tânăra ajunge să-i cu­noască pe vânătorii de umbre, războinici a căror misiune este să-i apere pe oameni de vampiri şi vârcolaci.

×
Subiecte în articol: carte