x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Carte la export

Carte la export

de Sebastian S. Eduard    |    03 Feb 2008   •   00:00
Carte la export


Institutul Cultural Român Bucureşti va organiza, în acest an, standuri ale României la târgurile internaţionale de carte de la Londra, Viena şi Barcelona. În 2008, bugetul total al ICR pentru târguri şi expoziţii de carte este de 700.000 de lei

ICR - Standuri româneşti la Londra, Barcelona şi Viena


Institutul Cultural Român Bucureşti va organiza, în acest an, standuri ale României la târgurile internaţionale de carte de la Londra, Viena şi Barcelona. În 2008, bugetul total al ICR pentru târguri şi expoziţii de carte este de 700.000 de lei

La London Book Fair (14-16 aprilie 2008), ICR va organiza un stand colectiv de ţară, care va cuprinde peste 20 de edituri româneşti. În acelaşi timp, la Târgul de Carte de la Viena se va organiza un stand de 8 mp, axat pe promovarea autorilor români. De asemenea, participarea la Liber Barcelona vine după ce, în 2007, ICR a organizat în premieră un stand la acest târg.

 

Programe. Totodată, ICR, prin Centrul Naţional al Cărţii – departament din cadrul instituţiei conduse de H.R. Patapievici – va promova programele de finanţare a traducerilor din autori români – TPS/ Translation and Publication Support Programme, 20 de autori şi Publishing România – la târgurile de la Leipzig (13-16 martie) şi Paris (14-19 martie), fără să organizeze un stand.

Coordonare. Standurile româneşti la târgurile de la Londra, Barcelona şi Viena sunt coordonate de ICR Bucureşti, la nivel central, pe lângă aceste participări existând şi proiecte ale institutelor culturale româneşti din străinătate, care vizează participarea la alte târguri de carte.

Astfel, ICR Stockholm va participa la secţiunea “Voci din România”, a Târgului de Carte Bok och Bibliotek de la Göteborg (25-28 septembrie), cu un stand de 50 mp. “Vor fi prezentate în principal traduceri de cărţi din limba română în limba suedeză şi în alte limbi de circulaţie. Pe lângă stand, va exista un program de lecturi, seminarii şi dezbateri cu participanţi suedezi şi români şi o expoziţie de fotografii cu autori români, realizate de către doi fotografi din Suedia”, transmite ICR.

 

Berlin. Şi ICR “Titu Maiorescu” din Berlin va participa la Festivalul de Literatură “Kleine Sprachen-Grosse Literaturen 2007”/ “Limbi mici, literaturi mari”, în cadrul Târgului de Carte de la Leipzig (13-16 martie), cu o lectură din romanul “Degete mici” de Filip Florian.

ICR Varşovia va avea un stand românesc la Târgul Internaţional de Carte de la Varşovia (15-18 mai), unde va încerca să atragă atenţia asupra poeziei româneşti. Standul va fi inscripţionat cu versuri foarte cunoscute, cu caractere atrăgătoare, în timp ce proiecţii de video-poezie vor rula nonstop pe un ecran special instalat. La eveniment vor fi invitaţi poeţii Dan Sociu şi Elena Vlădăreanu. Bugetul total al ICR pentru participări la târguri şi expoziţii de carte, în 2008, este de 700.000 de lei.

×
Subiecte în articol: carte stand