x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Cărţi de călătorie

Cărţi de călătorie

de Cristiana Stamatescu    |    04 Noi 2007   •   00:00
Cărţi de călătorie

Chiar dacă sezonul cald a trecut, nu inseamnă că trebuie să renunţaţi la călătorii. Trei ghiduri Fodor’s vin in ajutorul dumneavoastră cu trei destinaţii: Italia, Franţa, Turcia.

Chiar dacă sezonul cald a trecut, nu inseamnă că trebuie să renunţaţi la călătorii. Trei ghiduri Fodor’s vin in ajutorul dumneavoastră cu trei destinaţii: Italia, Franţa, Turcia.

Sau cine ştie. Poate că ghidurile vă vor ajuta să faceţi o alegere şi vor răspunde la intrebarea: unde ne vom petrece Revelionul? Editura Meteor Press vine in ajutorul dumneavoastră prin intermediul acestor volume Fodor’s.

ITALIA. Prima parte a cărţii işi propune să vă prezinte locurile şi să vă ajute să alegeţi destinaţia. In restul cărţii sunt prezentate pe rănd regiunile ţării, locurile unde puteţi merge şi activităţile sugerate, alături de date istorice, descrierea atmosferei generale şi sfaturi de la faţa locului. Cele mai frumoase imagini, măncăruri savuroase, locuri de cazare, totul intr-o singură carte care tratează informaţia pe larg. Atenţie! "Italia" nu este un ghid de buzunar ca majoritatea celor de pe piaţă, pentru că numără aproape 1.000 de pagini. "Fodor’s tratează cultura cu competenţă şi rareori scapă din vedere vreun muzeu sau vreun obiectiv", scrie despre acest brand National Geographic Traveler.

FRANŢA. Orice călătorie vă scoate din rutina zilnică, iar ghidul Fodor’s, elaborat pe baza unei reţele de experţi locali, incearcă să vă dea ponturi care să facă această călătorie căt mai plăcută. "Franţa" numără circa 850 de pagini şi este la ora actuală cel mai amănunţit ghid de călătorie de pe piaţa romănească cu acest target. Deşi ghidurile Fodor’s sunt actualizate prin ediţii succesive in fiecare an, pentru o informaţie de o acurateţe şi mai mare vă stă la dispoziţie site-ul www.fodors.com.

TURCIA. NewYork Times News Service prezintă acest volum drept "o abordare inteligentă... de către autori care cercetează obiectivele turistice la faţa locului". O mulţime de prezentări amănunţite vă dezvăluie ceea ce este caracteristic fiecărui loc. Ghidul este dedicat mai multor variante de bugete. Găsiţi o cazare destul de ieftină sau cheltuiţi banii fără măsură, staţi in palate ultraluxoase, case in stil otoman sau simple pensiuni. Măncaţi bine la braseriile din port sau in restaurantele de pe coline ori la tarabele cu chebab. Nu rataţi nimic din ce se poate vizita cu automobilul sau pe jos, de la străzile şerpuite din Istanbul pănă la Cappadocia cea plină de stănci. Faceţi cumpărături convenabile de chilimuri, bijuterii lucrate manual şi obiecte de alamă. Căutaţi o plajă bună, plimbaţi-vă cu vaporul pe Mediterana şi nu pierdeţi din vedere tot ceea ce inseamnă arta şi cultura.

cristiana.stamatescu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: carte