x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Zonele din România unde se citește cel mai mult: București, Brașov, Cluj, Ilfov și Iași

Zonele din România unde se citește cel mai mult: București, Brașov, Cluj, Ilfov și Iași

de Redacția Jurnalul    |    10 Ian 2024   •   16:00
Zonele din România unde se citește cel mai mult: București, Brașov, Cluj, Ilfov și Iași
Sursa foto: Hepta

Zonele din România unde se citește cel mai mult sunt București, Brașov, Cluj, Ilfov și Iași. “Cărțile pentru copii” domină topul categoriilor, urmate de Beletristică.

Cele mai active județe în privința achiziției de carte sunt București, Brașov, Cluj, Ilfov și Iași. “Cărțile pentru copii” domină topul categoriilor, la nivelul tuturor județelor, urmate de Beletristică. Top 3 Categorii este completat în funcție de județ de Științe Umaniste, Religie sau Spiritualitate și Ezoterism, conform librăriei online Libris.

Topul celor mai vândute cărți este condus de Rezervă (Prințul Harry), urmat de Micul Prinț (Antoine de Saint-Exupéry) și Ține-ți copiii aproape (Gordon Neufeld & Gabor Maté). Lise Bourbeau este cel mai vândut autor, alături de Gabor Mate și Prințul Harry.

Cele mai multe comenzi de carte pe cap de locuitor s-au făcut în 2023 din Ilfov, București și Brașov, cu o medie a comenzii de 123 lei în Ilfov și respectiv 144 și 141 lei. Cluj, Iași și Timișoara completează topul județelor cu cele mai multe comenzi pe cap de locuitor, iar cele mai puține comenzi s-au plasat din Harghita, Covasna și Călărași.

La nivel național, traficul înregistrat de pe dispozitivele mobile a fost de peste 3 ori mai mare decât de pe desktop, cu vârfuri în București (85%), urmat de Timiș (84%) și Cluj (81%).

Cel mai vândut titlu se regăsește pe primul loc în alegerile cititorilor din 18 județe, respectiv Alba, Argeș, Brașov, București, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Galați, Ialomița, Iași, Ilfov, Neamț, Prahova, Sălaj, Sibiu, Teleorman, Timiș și Vrancea.

Dacă în Satu Mare și Maramureș cei mai mulți cititori sunt pasionați de poveștile clasice, Vrăjitorul din Oz și Alice în Țara Minunilor (Lewis Carroll) fiind cele mai vândute titluri, Îndreptar pentru Spovedanie (Nicodim Măndiță) fost preferată de publicul din Botoșani și Brăila în 2023, în timp ce în Covasna, topul vânzărilor a fost dominat de Poezii (Mihai Eminescu).

Categoria B. Întrebări și teste pentru obținerea permisului de conducere auto 2023 și Noul Cod Rutier 2024 pe înțelesul tuturor (Marius Stănculescu) sunt cele mai vândute titluri din Giurgiu.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: cărţi harta