x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Clasicii

Clasicii

13 Apr 2008   •   00:00
Clasicii

La Polirom şi Rao s-au reeditat două volume clasice aparţinând clasicilor Gabriel Garciaq Marquez şi W. Somerset Maugham.

La Polirom şi Rao s-au reeditat două volume clasice aparţinând clasicilor Gabriel Garciaq Marquez şi W. Somerset Maugham.

 

 

Dragostea în vremea holerei

Volumul, una dintre cele mai frumoase şi mai tragice poveşti de dragoste din literatura universală, a fost ecranizat în 2008, adaptarea pentru cinema a romanului fiind făcută de scenaristul Ron Harwoord, câştigător al Premiului Oscar şi al Globului de Aur. “După Romeo şi Julieta, aceasta este cea mai frumoasă poveste de dragoste care s-a scris vreodată. (...) O să fac nefericiţi o mulţime de bărbaţi, deoarece iubirea reprezintă totul aici. Acest bărbat a făcut, timp de 50 de ani, curte unei femei”, scrie Scott Steindorff.

 

 

Vila de  pe colină

Volumul este povestea frumoasei Mary Panton, curtată de un gentleman a cărui cerere în căsătorie ezită s-o accepte, deşi cântăreşte la rece toate avantajele care ar decurge de aici. “Vila de pe colină” tratează una dintre temele favorite ale lui W. Somerset Maugham: felul în care o viaţă aparent obişnuită şi stabilă poate fi schimbată pentru totdeauna în urma unui gest impulsiv sau a unui capriciu”, scrie Library Journal.

×
Subiecte în articol: carte