x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Coelho, neretuşat

Coelho, neretuşat

de Sebastian S. Eduard    |    15 Apr 2011   •   17:49
Coelho, neretuşat
Sursa foto: /Reuters

161378-reuterscharles-platiau-rtx9anu.jpgEditura Humanitas – cea care a scos pe piaţa românească toate romanele semnate Paulo Coelho – vine şi ne propune un volum biografic al acestuia.

Paulo Coelho este un om universal, care a trezit interesul întregii lumi, cum puţini au făcut-o. O sută cincisprezece milioane de oameni i-au citit cărţile, îi fac cunoscute ideile, scrierile, viziunile. Un adevărat mag al sufletului, Paulo Coelho descoperă virtuţile răbdării şi ale bunăvoinţei omeneşti, ale nobleţii şi generozităţii, ale lepădării de sine şi, mai presus de toate, ale Dragostei universale.

Paulo Coelho a experimentat şi a suferit el însuşi ca să atingă virtutea absolută a cunoaşterii de sine şi ca să descopere, în ultimă instanţă, calea supremei purificări.

Semnat Fernando Morais („I-am spus lui Fernando lucruri pe care nu le-am spus nimănui... nici măcar mie însumi.” mărturisea Coelho) volumul propus nouă este o biografie... hai să-i spunem semioficială. Numai aşa se explică de ce, pe de-o parte autorul „Alchimistului” a stat de vorbă cu autorul volumului, dar, pe de alta, în volum sunt prezente pasaje destul de stânje­nitoare, credem noi, la adresa „Magului”. Prin­tre acestea scene de menaj à trois sau probleme cu marijuana – ca să enumerăm numai două.

„Magul” este o biografie în care Fernando Morais oferă cea mai cuprinzătoare privire de până azi asupra fascinantei existenţe şi creaţii a celui mai tradus scriitor în viaţă. Autorul a scris-o după mulţi ani de cercetare, în care a stat de vorbă, cu talent şi dăruire, cu toţi cei care-l cunosc pe Paulo Coelho. O poveste la care nici măcar cei mai creativi scenarişti n-ar putea să viseze.

×
Subiecte în articol: carte