x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Cum să devii cavaler

Cum să devii cavaler

de Sebastian S. Eduard    |    21 Mar 2008   •   00:00

Vă mai amintiţi cărţile pentru copii “de pe vremea lui Ceauşescu”? Mulţi dintre noi suntem încă nostalgici. Într-o epocă cenuşie, cu cărţi tipărite pe hârtie proastă, gen scoarţă de copac, cărţile de copii “în relief” erau obiecte rare, păstrate cu grijă, ca adevărate comori.

Călătorie în minunata lume a copiilor şi a poveştilor lor...

 

Vă mai amintiţi cărţile pentru copii “de pe vremea lui Ceauşescu”? Mulţi dintre noi suntem încă nostalgici. Într-o epocă cenuşie, cu cărţi tipărite pe hârtie proastă, gen scoarţă de copac, cărţile de copii “în relief” erau obiecte rare, păstrate cu grijă, ca adevărate comori.

Anii au trecut, dar cărţile deosebite pentru copii continuă să ne atragă atenţia. Iar dacă acest lucru se întâmplă în epoca modernă a internetului şi a zecilor de programe tv, a ofertei extrem de bogate de pe piaţa cărţii de copii – cu atât mai mult o astfel de carte care ne-a atras atenţia merită studiată.

Pas cu pas. “Cum să devii cavaler” se adresează copiilor care ştiu să citească. Extrem de bogat ilustrata carte îţi pro­pune  să-ţi îndrume paşii pe căile cavalerismului. “Cum să devii cavaler” este un ghid pentru scutieri şi îţi arată care este codul cavalerilor, cum poţi să ajungi cavaler, cum să-ţi întreţii armura, care sunt armele care îţi stau la dispoziţie, care este importanţa calului şi de câte feluri sunt ei, cum să deosebeşti prietenii de duşmani, reguli în bătălie, cum se asediază castelele, chestiuni legate de blazoane şi heraldică etc.

 

Semnale editoriale

 

Maria Magdalena

Editura Nemira. Această carte prezintă traducerile celor mai vechi şi mai amplu autentificate texte care încearcă să arunce o rază de lumină asupra acestei femei remarcabile şi asupra tradiţiilor literare care o au în centrul lor. Textele includ fragmente din evangheliile Noului Testament, din literatura extracanonică şi din sur­se gnostice, printre acestea numă­rân­du-se şi Evanghelia după Maria – Maria Magdalena.

 

 

 

 

 

 

Misiune specială

Editura Rao. O misiune secretă pe teritoriul Statelor Unite se tran­sformă într-o cursă pe viaţă şi pe moar­te. Fostul agent SAS Nick Stone des­co­peră un asasinat aparent fără sens: un fost camarad şi familia acestuia au fost omorâţi în casa lor din Wa­shington DC. Kelly, fiica în vârstă de 7 ani, e singura su­pra­vieţuitoare. Foarte curând, cei doi sunt urmăriţi de necunoscuţi înarmaţi. Stone nu ştie care din ei este ţinta. Amândoi plonjează în lumea tenebroasă a corupţiei, în care nu poţi avea încredere nici măcar în prie­teni.

 

 

 

 

 

Elantris

Editura Tritonic. Un fantasy epic de o rară originalitate. O poveste care acoperă în întregime un volum. Elan­tris a fost capitala statului Arelon: gigantică, strălucitoare, pline de fiinţe care-şi folosesc magia în interesul tuturor. Fiecare dintre aceşti semizei a fost cândva o fiinţă obişnuită, până a fost atinsă de misterioasa putere de transformare a lui Shaod. Dar acum zece ani, fără nici un avertisment, magia s-a întrerupt...

 

 

 

 

 

 

Evadare imposibilă

Editura Humanitas Fiction. O stradă din Chicago, într-o zi însorită. Hoi­nărind fără ţintă, Jack Reacher ve-de o femeie care încearcă să se descurce cu două sacoşe şi un baston. Fi­reşte, nu ezită să-i dea o mână de ajutor. Greşeală. În clipa urmă­toa­re, sunt răpiţi sub ameninţarea ar­me­lor. Prins în cătuşe, aruncat într-o fur­go­ne­­tă, Reacher va avea la dispoziţie 2.000 de mile pentru a pricepe ce se întâmplă. Răpitorii n-au scos un cuvânt. Femeia pretinde că este agent FBI. În rest, mister. Punctul terminus al acestei călătorii de coşmar va fi un cătun din Montana, într-o zonă aproape inaccesibilă, unde fiecare este aruncat într-o celulă. Cu­rând, devine limpede că trebuie să evadeze. Sunt în joc vieţile a sute de oameni. Totuşi, cum poţi evada din închisoarea perfectă?

×
Subiecte în articol: carte