x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte D’ale lui Da Vinci

D’ale lui Da Vinci

30 Noi 2007   •   00:00

Pe Julia Navarro o ştiţi, desigur, drept autoare a romanului "Confreria Sfăntului Giulgiu". Periplul ei scriitoricesc continuă cu "Biblia de lut", un thriller tensionant, cu valenţe istorice.

Volume inspirate din grădina "Codului": "Biblia de lut" şi "Ultimul testament"

Pe Julia Navarro o ştiţi, desigur, drept autoare a romanului "Confreria Sfăntului Giulgiu". Periplul ei scriitoricesc continuă cu "Biblia de lut", un thriller tensionant, cu valenţe istorice. Un fin portret al suferinţei umane şi o emoţionantă expunere a legilor fundamentale care au pus lumea in mişcare. Toate acestea converg intr-o intrigă plină de suspans: un puzzle uriaş a cărui rezolvare se află intr-un capitol-cheie din Biblie, Geneza.

Subiect. In Roma, un bărbat se confesează: "Părinte, mărturisesc că am să omor un om..." In acelaşi timp, Clara Tannenberg, o tănără specialistă in arheologie, face cunoscută descoperirea unor tăbliţe care, dacă se dovedesc a fi autentice, constituie dovada ştiiţifică a existenţei Patriarhului Avraam. Traficanţi de artă, agenţi internaţionale de asasini plătiţi, o lume a arheologiei plină de secrete... Pe fundalul unei iminente invazii americane in Irak, autoarea best-seller-ului "Confreria Sfăntului Giulgiu" susţine un discurs narativ complex, captivăndu-l pe cititor de la prima pănă la ultima pagină.

Philip Le Roy: Ultimul testament

Un adevărat carnagiu... Decedaţii nu erau nişte persoane oarecare; printre ei, doi doctori celebri, chirurgi distinşi cu Premiul Nobel pentru cercetările lor in domeniul regenerării celulelor stem, agentul special Clyde Bowman şi un cobai uman. Autopsia acestuia din urmă dezvăluie faptul că... era mort cu un an inainte de a fi impuşcat. Nathan Love, un agent special FBI expert in artele marţiale şi practicant al filosofiei zen, incearcă să trăiască din nou printre oameni după ce soţia i-a fost ucisă, in urmă cu trei ani. Dar, o dată cu moartea bunului său prieten, Clyde Bowman, străbătănd toate continentele, Nathan Love porneşte intr-o cursă infernală impotriva Mafiei ruse, a Vaticanului şi a Ultimului testament.

×
Subiecte în articol: carte