x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Descifraţi misterul!

Descifraţi misterul!

de Sebastian S. Eduard    |    27 Iun 2008   •   00:00

Labirintul rozelor": un cod, o enigmă de dezlegat, un adevăr – variaţiuni după "Da Vinci".

"Labirintul rozelor": un cod, o enigmă de dezlegat, un adevăr – variaţiuni după "Da Vinci".


În epoca elisabetană, oamenii vizionari, cu idei îndrăzneţe, trăiau vremuri periculoase. Eroul neştiut al acelei perioade este astrologul, filozoful şi matematicianul de geniu John Dee, omul care vorbea cu îngerii. Convins că omenirea nu este încă pregătită pentru ideile sale, în 1609, cu puţin timp înainte de moartea sa, şi-a tăinuit scrierile. Încredinţate din mamă în fiică timp de 17 generaţii, aceste secrete au rămas ferecate, aşteptînd momentul cînd vor putea fi scoase la lumină.

În primăvara anului 2003 se stinge şi ultima descendentă a lui Dee, fiind nevoită să lase enigmatica moştenire unuia din cei doi fii. Îl alege pe Will, mezinul pasional şi înflăcărat. Singurele indicii sînt un pergament şi o cheie de argint însoţite de un mesaj. Încercînd să dezlege ghicitorile şi să descifreze misterul, Will porneşte într-o periculoasă aventură pe tărîmul bătrînului continent. Dar nu este singurul aflat în căutarea adevărului despre Labirintul Rozelor...


BIO. Autoarea Titania Hardie s-a născut şi a crescut în Sydney, Australia, dar în prezent locuieşte alături de soţul său şi de cele două fiice în Somerset, Anglia. A absolvit cu onoruri psihologia şi literatura engleză. Iubeşte literatura, istoria, muzica şi mitologia, dar pasiunea ei cea mai puternică o reprezintă ezoterismul şi ştiinţele oculte.

 

Semnale editoriale

Încotro duce istoria României

Humanitas. Înţelegem tot mai puţin istoria României. Nu ne sînt străine doar datele şi figurile trecutului, înseşi motivele pentru care ar trebui să fim împreună ne sînt neclare. Traian Ungureanu pleacă de la acest diagnostic grav şi se întoarce la împrejurările care l-au făcut posibil. Cartea lui Traian Ungureanu călătoreşte în zonele fragile sau vinovate ale trecutului nostru şi pune întrebări pînă acum nerostite, analizînd sever istoria eşecurilor româneşti.

 

Înalte şi blonde

Leda. "Înalte şi blonde" este un excelent roman de aventuri. Exotice, poliţiste, erotice. Un omagiu adus filmului femeii-clişeu (blonda înaltă este de fapt tipul de femeie fatală din filme) şi culturii populare; o critică socială totodată a societăţii în curs de mondializare, cu toate influenţele malefice pe care civilizaţia le aduce lumii a treia şi preţul pe care prima o plăteşte pentru a o exploata pe cealaltă. Nu în ultimul rînd, o mostră de scriitură de mare rafinament a "romancierului anilor 1980" în Franţa.

 

Scribul thailandez

Pandora M. Henry Ryussel este un scriitor de duzină. Îşi cîştigă existenţa redactînd scrisori pentru prostituatele thailandeze. Mesajele lui de dragoste ajung pînă în colţurile cele mai îndepărtate ale lumii, convingînd clienţii amorezaţi că experienţa de o noapte din Oraşul Îngerilor ar putea fi în realitate începutul unei frumoase relaţii. El oferă speranţă celor disperaţi, confort celor însinguraţi şi afecţiune inimilor suferinde. Volumul este o creaţie şocantă şi ilară, a cărei acţiune se desfăşoară în mijlocul vieţii de noapte a Bangkok-ului. O comedie despre sex, minciuni şi satisfacţie.

 

Colecţionarii

Editura Rao. În Washington D.C., unde puterea şi jocurile politice înseamnă totul, patru bărbaţi excentrici, cu trecuturi misterioase, formează Camel Club. Misiunea lor: să afle ce se petrece cu adevărat în spatele uşilor închise ale birourilor liderilor americani. După ce asasinarea preşedintelui Camerei Reprezentanţilor din SUA şochează naţiunea, membrii Camel Club fac o legătură neaşteptată cu un alt asasinat: cel al directorului Departamentului de cărţi rare al Bibliotecii Congresului. David Baldacci realizează o splendidă şi tensionată poveste în care fiecare colecţionar este în căutarea premiului care-i lipseşte: acela pentru care şi-ar da şi viaţa...

×
Subiecte în articol: carte