x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Destin alert

Destin alert

de Sebastian S. Eduard    |    29 Iun 2008   •   00:00
Destin alert

EDITURA TREI ● "Vieţile secrete ale Pippei Lee"
Rebecca Miller semnează la Editura Trei "cartea lunii" – "Vieţile secrete ale Pippei Lee".



EDITURA TREI ● "Vieţile secrete ale Pippei Lee"
Rebecca Miller semnează la Editura Trei "cartea lunii" – "Vieţile secrete ale Pippei Lee".

Rebecca Miller este actriţă, regizoare şi scriitoare. Este deja cîştigătoare a trei premii pentru filmul "Angela" şi autoare a unui volum de proză scurtă, "Personal Velocity", după care a făcut şi un film, pentru care a primit "Grand Jury Prize at Sundance".

SUBIECTUL. De la o rebelă de provincie la o boemă de oraş, de la o tînără amantă la o soţie împlinită: destinul Pippei Lee a suferit diverse transformări de-a lungul anilor. Dar, cînd îşi urmează soţul, un editor celebru şi fermecător, cu treizeci de ani mai în vîrstă decît ea, într-o comunitate retrasă din partea de nord a New Yorkului, vieţile multiple ale Pippei nu se mai îmbină aşa cum credea ea că se întîmplă. Adevărul este că femeia blîndă şi graţioasă din prezent a gustat în trecut din părţile sălbatice ale vieţii. La şaptesprezece ani, Pippa a trăit alături de o mamă dependentă de dexetrină, a simţit primii fiori ai sexualităţii cu o prietenă de şcoală, a avut o aventură cu un profesor, a fugit de acasă lăsînd în urma ei un şir lung de inimi zdrobite – pînă cînd a reuşit să găsească dragostea şi liniştea în propria familie. Iar, acum, lumea ei aparent stabilizată se află în pericol. O carte puternică, alertă, care se citeşte pe nerăsuflate. Un dozaj ideal de tensiune, sexualitate si adîncime psihologică.

Scenariul, deja adaptat de Rebecca Miller după acest roman, va sta la baza unui film ce urmează să fie lansat în august 2009, cu Robin Wright Penn, Julianne Moore şi Winnona Ryder în distribuţie.

×
Subiecte în articol: carte