x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Eragon 3, în librării

Eragon 3, în librării

de Sebastian S. Eduard    |    09 Ian 2009   •   00:00

"Brisingr" este al treilea volum din seria semnată Christopher Paolini



Editura Rao vine pe piaţă cu cea de-a treia carte din ciclul "Moştenirea", semnat de Christopher Paolini. Când în 2003 Paolini a lansat "Eragon", lumea l-a văzut pe tânărul autor american (20 de ani pe atunci) ca pe o reală concurenţă la seria Harry Potter. Volumul întâi s-a aflat timp de 121 de săptămâni în clasamentul New York Times al celor mai vândute cărţi. Aventurile băiatului şi dragonului său au intrat şi în atenţia Hollywoodului, care a reuşit o ecranizare după prima carte în anul 2006. Cu toate acestea, filmul nu s-a bucurat de acelaşi succes ca şi cartea ce a stat la baza sa.

TREI. După "Eragon" a urmat "Eldest", iar acum este rândul volumului trei, "Brisingr". Apriga bătălie cu armata Imperiului s-a terminat, iar Eragon şi dragonul său, Saphira, abia au reuşit să scape cu viaţă. Dar aventurile lor încă nu s-au terminat, căci Eragon se trezeşte prins într-o încrengătură de promisiuni pe care nu ştie dacă şi le va putea ţine – el i-a jurat vărului său Roran să îl ajute să îşi salveze logodnica, pe frumoasa Katrina, din ghearele regelui Galbatorix. Dar Eragon le-a jurat şi altora credinţă. Vardenii au disperată nevoie de talentul şi de forţa sa, ca să nu mai vorbim despre elfi şi gnomi. Eragon se află acum în faţa unor decizii care îl vor duce dincolo de Imperiu, dar care ar putea să-l coste un sacrificiu de neimaginat...


Semnale editoriale


Viziunea Elenei Silves

EDITURA TREI. În oraşul Belen, adânc în inima junglei peruane, trei bătrâni stau pe o bancă în piaţa oraşului. Zi de zi, în soarele arzător, deapănă poveşti şi îşi aduc aminte de fata de care toţi trei au fost îndrăgostiţi cândva. O intrare aparent paşnică în... tumultul terorismului sud-american! Un thriller politic, o poveste exotică ce te aruncă într-un adevărat hăţiş de aventuri şi secrete. Continuarea acestei epopei peruane, "The Dancer Upstairs", a fost ecranizată de John Malkovich în anul 2002.

Egipteanul

EDITURA POLIROM. Mika Waltari, autorul romanelor "Etruscul" şi "Amanţii din Bizanţ", revine cu un nou volum, o impresionantă recreare a Egiptului din secolul al XIV-lea î.Hr., când prăbuşirea unuia dintre cele mai mari imperii din istorie era iminentă. Naraţiunea îşi poartă cititorul prin întreaga lume cunoscută atunci – din Babilon în Creta şi din Teba la Ierusalim, pivotând în jurul unei figuri memorabile: Sinuhe, personaj cu o origine misterioasă, care ajunge medicul personal al faraonului Akhenaton.

Astroghid de birou

EDITURA NEMIRA. Un volum care, fără îndoială, vă va amuza. Astroghid de birou este o incursiune preţioasă în personalitatea celor care joacă un rol în cariera dumneavoastră, din toate unghiurile de vedere, prin toate faţetele existenţei, de la orice slăbiciune până la cea mai subtilă abilitate. Este şeful dumneavoastră Scorpion? Atunci aveţi nevoie de mult fler. Şef, coleg sau subaltern, zodia spune mereu mai mult decât orice confidenţă. Împărţit în 12 tipuri fundamentale, Astroghid de birou descrie zodiile în toate ipostazele posibile.

O insulă prea mică

EDITURA LEDA. Colecţia Maeştrii Leda ne propune un volum care a câştigat Orange Prize for Fiction (2004), Whitebread Book of the Year (2004) şi Commonwealth Writers Prize (2005). Într-o Londra ruinată de război, trei străini ajung să locuiască în aceeaşi casă. Şi, deşi bombardamentele au încetat de mult, pe Nevern Street la numărul 21, conflictele abia au început. Două familii din culturi şi rase diferite se întâlnesc şi se înfruntă în decorul unei Anglii încă departe de mirajul postmodern al multiculturalismului. Oare emoţiile pot învinge prejudecăţile?

×
Subiecte în articol: carte eragon