x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte File din viaţa lui Brando

File din viaţa lui Brando

de Sebastian S. Eduard    |    11 Apr 2008   •   00:00

Încă o biografie de lux mai apare la Editura Rao. “Brando – cîntece învăţate de la mama” tratează în peste 400 de pagini şi zeci de poze momente importante din viaţa actorului...

Încă o biografie de lux mai apare la Editura Rao. “Brando – cîntece învăţate de la mama” tratează în peste 400 de pagini şi zeci de poze momente importante din viaţa actorului...

CONCLUZIE. “Nu pot să trag nici o concluzie despre viaţa mea, deoarece este un proces în plină desfăşurare. Ceea ce am devenit mă surprinde mai mult decît orice altceva. Nu-mi amintesc să-mi fi dorit vreodată succesul. A venit pur şi simplu” – măr­turisea Brando la 70 de ani.

BIBLIOGRAFIE. S-a scris peste o duzină de cărţi despre viaţa excentrică a acestui răsfăţat al Hollywoodului, dar, la peste 50 de ani de la debutul pe scena newyorkeză, actorul îşi povesteşte viaţa cu ajutorul lui Robert Lindsey. Rezultatul este o carte extraordinară, deopotrivă plină de umor, emo­ţio­nan­tă, captivantă, furioasă, autoironică şi absolut onestă. Cine s-a bucurat văzînd filmele cu Brando se va delecta cu această autobiografie.

 

CĂUTAREA DRAGOS­TEI. “Presu­pun că povestea vieţii mele a fost că­utarea dragostei, dar, mai mult decît atît, am căutat un mod de a mă recupera de pe urma stricăciunilor suferite în copilărie şi de a-mi defini obligaţiile, dacă aveam vreuna, faţă de mi­ne şi faţă de specia mea. Deşi nu am aflat răspunsuri, a fost o odisee du­re­roasă, punctată de mo­men­te de bucurie şi de veselie. (...) Această carte, o revărsare a ceea ce am ţinut mult timp în mine, este de­cla­ra­ţia mea de libertate. Mă simt în sfîr­şit liber şi nici că-mi pasă ce cred oa­menii despre mine. La 70 de ani mă distrez mai bine decît am fă­cut-o vreodată”, spune Marlon Brando.

×
Subiecte în articol: carte