Daniel Goleman revine - cum altfel decât în forţă - la Curtea Veche Publishing cu un volum de zile mari care tratează un subiect la modă: ecologia. Vă propunem aşadar "Inteligenţa ecologică", o carte care, departe de a se vrea prea didactică sau de a bate o prea puternică monedă pe civism, reuşeşte să te convingă şi, de ce nu, să-ţi dezvolte niscaiva reflexe... verzi.
Cum ar fi oare să se găsească în magazine produse care, pe lângă preţ, să afişeze pe etichete şi detalii despre modul şi condiţiile reale în care au fost fabricate? Clienţii ar putea astfel alege în cunoştinţă de cauză mărfurile, asigurându-se că nu au fost realizate cu ajutorul muncii copiilor şi că nu dăunează mediului înconjurător. Aceasta este doar una dintre întrebările de la care porneşte Daniel Goleman în încercarea de a dezvolta un nou concept - inteligenţa ecologică. Autorul propune un sistem în care cumpărătorii sunt precis informaţi asupra produselor pe care doresc să le achiziţioneze. Prin aplicarea transparenţei totale, unul dintre conceptele-cheie ale cărţii, vom putea face un prim pas către schimbarea modului de gândire şi spre responsabilizarea noastră, a tuturor, faţă de mediul înconjurător.
Desigur, Goleman este deja un clasic al literaturii de profil. Volumele sale au apărut în România la Curtea Veche şi s-au bucurat de o mare popularitate. "Emoţii distructive" (2005), "Inteligenţa socială. Noua ştiinţă a relaţiilor umane" (2007), "Inteligenţa emoţională în leadership" (2007, coautor alături de Richard Boyatzis şi Annie McKee), "Inteligenţa emoţională" (ediţia a III-a, 2008) şi "Emoţii vindecătoare. Dialoguri cu Dalai Lama despre raţiune, emoţii şi sănătate" (2008) sunt volumele care i-au stabilit reputaţia pe piaţa românească.
Semnale editoriale
Pumnalul Medici
RAO. Cascadorul Reb Barnett îşi pune în permanenţă viaţa în pericol pe platourile de filmare, numai ca să scape de coşmarurile trecutului - până când un telefon anonim îl scoate din lumea lui de iluzii cinematografice şi îl trimite în Italia, într-o cursă disperată, în care pericolul şi violenţa sunt înfiorător de reale. Reb caută Cercurile Adevărului, o hartă codificată de Leonardo da Vinci datând din secolul al XV-lea, care îl va conduce la Pumnalul Medici, o armă dintr-un aliaj indestructibil creată oarecum întâmplător de geniul lui da Vinci.
Femeia în negru
LEDA. Femeia în negru, o poveste cu fantome plasată în epoca victoriană, este unul dintre cele mai cunoscute romane ale scriitoarei britanice Susan Hill. A fost adaptat pentru scenă în 1989 şi continuă să se joace cu succes în West End-ul londonez, ca şi pe scenele a numeroase teatre din întreaga lume. Romanul spune povestea lui Arthur Kipps, un tânăr avocat care este trimis să participe la înmormântarea singurului locatar al Casei din Mlaştina Timpului, neştiind de secretele tragice ce zac ascunse dincolo de ferestre. Abia după ce zăreşte o tânără femeie palidă, înveşmântată în negru, începe să fie copleşit de nelinişte, sentiment întărit de localnicii care ezită să vorbească despre strania apariţie.
Relaţii verbale abuzive
METEOR PRESS. Cunoaştem cu toţii persoane care au parte de un tratament abuziv din punct de vedere verbal într-o relaţie. În cartea de faţă vei găsi aprobare şi înţelegere şi vei fi învăţată cum să procedezi pentru a schimba situaţia. Aceasta este a doua ediţie, adăugită, în care Patricia Evans investighează efectele distrugătoare ale abuzului verbal asupra copiilor şi familiei şi oferă informaţii şi recomandări valoroase atât pentru terapeuţi, cât şi pentru cei care caută sprijinul lor.
Citește pe Antena3.ro