x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Gaudeamus 2011

Gaudeamus 2011

de Sebastian S. Eduard    |    22 Noi 2011   •   21:00
Gaudeamus 2011

Ca de obicei, la Romexpo. Ca de obicei incepe miercuri si, tot ca in ceilalti ani, se termina duminica. Intrarea 4 lei, abonamentul – 10. Circa 650 de evenimente (lansari si prezentari de carte, dezbateri si mese rotunde, expozitii, intalniri cu scriitori si oa­meni de cultura) si 450 de ex­pozanti. Acestea ar putea fi, pe scurt, datele acestei editii Gaudeamus.

Intr-un spatiu expozitional de 14.000 de metri patrati, peste 400 de expozanti reprezentativi pentru industria cartii din Romania si din strainatate vor oferi publicului un adevarat maraton de noutati editoriale si de evenimente culturale, relateaza Mediafax.

Directorul executiv al targului, Vlad Epstein, a declarat luni, la o con­ferinta de presa, ca cifrele de anul acesta, la Gaudeamus, sunt 'de natura miracolului'. 'Prezentarea inter­na­tionala este din ce in ce mai vizi­bila', a adaugat reprezentantul evenimentului, care, de anul acesta, are ti­tulatura oficiala 'Targul Inter­national Gaudeamus. Carte de invatatura'.

Deschiderea oficiala a targului va avea loc miercuri, la ora 12:00, in Pavilionul Central al Romexpo. Accesul general al vizitatorilor in incinta targului va fi permis pe baza biletelor de intrare, in valoare de 4 lei, si a abonamentelor, valabile pentru intreaga perioada, in valoare de 10 lei. Elevii, studentii, cadrele didactice, pensionarii, membrii uniunilor de scriitori si jurnalistii au intrarea libera.

Anul acesta, Humanitas va lansa la Gaudeamus volumul 'Moartea Ceausestilor. Adevarul despre o lovitura de stat comunista', de Catherine Durandin. Tot Humanitas va lansa un nou volum din seria de autor 'Herta Muller': 'Mereu aceeasi nea si mereu acelasi neica (eseuri)'. Un alt autor Humanitas care isi va prezenta un nou volum la Gaudeamus este Andrei Plesu, care lanseaza titlul 'Fata catre fata'.

Litera vine si ea cu propuneri interesante. Vineri, ora 15:00, in prezenta primarului Oprescu se lanseaza 'Top Zece Bucuresti' (un ghid turistic din seria specializata DK), iar sambata Daniela Zeca Buzura lanseaza 'Zece zile sub val'. Nu sunt lasati deoparte nici cei mici, care sunt asteptati cu mai multe volume si evenimente speciale, destinate lor.

Polirom organizeaza, sambata, la Gaudeamus, evenimentul 'Colectia «Biblioteca Polirom», 888 de titluri', in cadrul caruia vor fi prezentate cele mai noi titluri ale marilor scriitori publicati de editura ieseana. Printre titlurile prezentate se numara si cel mai nou volum semnat de Orhan Pamuk, 'Istanbul'. In aceeasi zi, Cristian Tudor Popescu lanseaza volumul 'Filmul surd in Romania muta. Politica si propaganda in filmul romanesc de fictiune (1912-1989)'. Vor prezenta evenimentul Eugenia Voda, Emil Hurezeanu si Adrian fierban.

Paralela 45 ne imbie cu o serie de evenimente editoriale importante. Printre ele – lansarea volumului 'O istorie subiectiva a tranzitiei filmice' (Valerian Sava) sau o antologie a teatrului scurt semnata Matei Visniec.

Miercuri, primarul Aradului, Gheorghe Falca, lanseaza, la editura Curtea Veche, cartea 'Societatea vie. Proiect Romania 2020'. Sambata, aceeasi editura Curtea Veche lanseaza volumul 'La masa cu dr. Mihaela Bilic', dar si cartea 'Epoca de aur a incertitudinii', de Adrian Cioroianu.

Peste 700 de titluri, zeci de pa­chete cadou, oferte speciale, dar si ultimele aparitii editoriale pot fi gasite de iubitorii de carte la standul Editurii Nemira. Pe langa reducerea generala de 25%, vizitatorii targului vor beneficia de oferta 2+1 cadou si carti la 5 si 10 lei. La aceasta editie a Targului International Gaudeamus, Editura Nemira le prilejuieste cititorilor intalnirea cu Iulian Tanase si Mihai Gainusa.

Grupul editorial Corint ne propune reduceri intre 25% si 70%, dar si volume noi precum 'Intalniri pe muchie de cutit' (Oana Orlea) sau 'Mania si orgoliul' (Oriana Fallaci).

All, grup editorial aflat in expansiune in ultimul an si care zilele acestea sarbatoreste si 20 de ani de existenta, ne invita, printre altele, la o sesiune de autografe Valerio Massimo Manfredi, autor important cu multe titluri in portofoliul editurii. Simon Toyne, autorul bestselerului 'Sanctus', va fi si el prezent la stand. Ambele evenimente au loc sambata.

In fine, Grupul Editorial Trei ne propune multe titluri importante precum 'Pact cu Diavolul' (Lars Kepler), 'Evanghelia dupa Iuda' (Adam Blake), 'Alte vieti decat a mea' (Emmanuel Carrere), dar si un Pascal Bruckner savuros: 'Casatoria din dragoste. Oare mai exista?'.

×
Subiecte în articol: carte targ carte gaudeamus 2011