x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Generaţia digitală are cuvântul

Generaţia digitală are cuvântul

de Sebastian S. Eduard    |    15 Apr 2011   •   17:52
Generaţia digitală are cuvântul
Sursa foto: /Thinkstock

161379-thinkstock77279359.jpgEste foarte posibil să cunoaşteţi persoane cu vârsta între 11 şi 30 de ani. I-aţi văzut făcând cinci lucruri deodată: trimiţând mesaje prietenilor, „downloadând” muzică, „uploadând” videoclipuri; vizionând un film pe un ecran de şase centimetri şi făcând cine-ştie-ce-altceva pe Facebook sau MySpace. Pentru prima dată în istorie, tinerii deţin autoritatea într-un domeniu foarte im­portant. Ei schimbă fiecare dimensiune a societăţii noastre – de la locul de muncă la pieţele economice, de la sălile de clasă la sufragerii, de la cabinele de vot la Biroul Oval.

O privire fascinantă asupra Generaţiei Net, „Crescuţi Digital” este inspirată de un studiu privat de patru milioane de dolari. Don Tapscott a intervievat mai mult de 11.000 de tineri. În locul unei adunături de „virtuozi digitali” răsfăţaţi cu memorie scurtă şi cu aptitudini so­ciale inexistente, au­to­rul a descoperit o comu­ni­tate remarcabil de in­te­ligentă care a dezvoltat metode re­vo­lu­ţionare de gândire, interacţionare, de muncă şi socializare.

Ei sunt prima ge­ne­raţie care a crescut efec­tiv în mediul digital – şi constituie o parte a unui fe­nomen cultural global care nu va dipărea prea curând.

Iar ideea principală e următoarea: dacă înţelegeţi Generaţia Net, veţi înţelege viitorul.

×
Subiecte în articol: carte