x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Ghiduri turistice

Ghiduri turistice

20 Iun 2008   •   00:00

Patru destinaţii: Creta, Dubai, Atena, Istanbul
Editura Litera Internaţional vine cu alte propuneri tentante în categoria ghidurilor turistice. Patru noi locuri unde ne-am putea petrece vacanţa: Creta, Dubai, Atena, Istanbul.



Patru destinaţii: Creta, Dubai, Atena, Istanbul
Editura Litera Internaţional vine cu alte propuneri tentante în categoria ghidurilor turistice. Patru noi locuri unde ne-am putea petrece vacanţa: Creta, Dubai, Atena, Istanbul.

CRETA. Acest Ghid Turistic Vizual Top 10 Creta împarte insula în trei zone. Regiunea centrală include capitala Cretei – Iraklion, zonele istorice Cnossos, Phaistos, Gortys şi staţiunile Malia şi Chersonisos, iar regiunea de vest include Rethimnon, Khania şi spectaculosul defileu Samaria. Şi, pentru că tot sînteţi “în zonă”, vă mai recomandăm şi Atena. Pentru cei mai mulţi, Atena înseamnă Acropolele. Plus mîncarea şi băutura grecească. Sau o escală înainte de asaltul insulelor. Pentru cei care ajung să o cunoască şi să iubească, Atena e o stare de spirit... Un oraş cu un profil multicultural... care merită vizitat.

DUBAI. Destinaţie pentru orice anotimp, Dubaiul este un loc unde soarele nu apune, parcă, niciodată. De la celebrul Burj al Arab, hotelul care oferă standardele cele mai înalte din lume, pînă la Palm Jumeirah, insula făcută de om, oraşul e o minune contemporană, oferind nenumărate prilejuri de destindere şi uimire. Dacă ne gîndim şi la varietatea sporturilor care se pot practica aici şi la oportunităţile de shopping, înţelegem de ce Dubaiul a devenit o destinaţie obligatorie pentru oricine se respectă..
Cît despre Istanbul, ce să mai spunem: încercaţi una dintre cele mai fascinante capitale ale lumii.


Semnale editoriale

Inimă de cerneală

EDITURA TREI. Scriitoarea germană Cornelia Funke este autoarea de cărţi pentru copii cea mai titrată la ora actuală, concurată poate numai de J.K. Rowling. “Inimă de cerneală” este primul volum dintr-o trilogie, a cărei ultimă parte a apărut anul acesta. Este un roman în care cotidianul se îmbină cu fantasticul, iar aventurile eroilor, desfăşurate pe viaţă şi pe moarte, îi ţin cu răsuflarea tăiată atît pe copii, cît şi pe adulţi.

Teatrul minţii

EDITURA CURTEA VECHE. Ţi s-a întîmplat vreodată să goneşti cu maşina pe autostradă şi să-ţi dai seama că ţi s-au şters din minte pur şi simplu ultimii cîţiva kilometri? Te-ai gîndit de ce timpul pare că trece mai repede cînd te îndrepţi spre o destinaţie decît atunci cînd te întorci acasă? În “Teatrul minţii”, renumitul om de ştiinţă şi scriitor Jay Ingram analizează aceste întrebări şi multe altele legate de conştiinţă pe măsură ce dezvăluie modul în care funcţionează creierul nostru şi cum reuşim să facem ca lumea să capete un sens pentru noi.


Cheia succesului

EDITURA HUMANITAS. Doriţi să vă formaţi şi să vă menţineţi o imagine profesională dinamică, permanent adaptată la cerinţele unui mediu de afaceri supus unui continuu proces de evoluţie? Mariana Nicolae şi Victoria Seitz îţi combină experienţele total diferite – una românească, cealaltă americană – pentru a vă oferi soluţii simple, aflate la îndemîna oricui. Începînd de la primii paşi ce trebuie făcuţi în vederea formării unei imagini personale favorabile promovării ulterioare, pe scara ierarhică, a unui debutant, cititorul află treptat cum poate contribui la îmbunătăţirea imaginii firmei al cărei angajat, director sau patron este.

Sceptrul blestemat

EDITURA CORINT JR. A apărut şi cea de-a treia carte din seria Tara Duncan. Tînăra magiciană trebuie să părăsească de urgenţă Pămîntul pentru a se întoarce în Altă Lume: mama ei, Selena, a fost rănită în urma unui atentat. Iar crudul Magister, Stăpînul Sangravilor, pe care toată lumea îl credea dispărut, s-a întors. Cu ajutorul unei imense şi redutabile armate de demoni intenţionează să pună stăpînire pe Imperiul Omois şi, apoi, să stîrpească pentru totdeauna neamul dragonilor.

×
Subiecte în articol: carte