x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Începe Bookfest 2011.

Începe Bookfest 2011.

de Sebastian S. Eduard    |    24 Mai 2011   •   21:00
Începe Bookfest 2011.

Salonul International al Cartii 'Bookfest' incepe astazi la Bucuresti. Proiect cultural organizat de Asociatia Editorilor din Romania (AER) si co-finantat de Ministerul Culturii si Patrimoniului National, salonul se va desfasura intre 25 si 29 mai 2011 in pavilioanele C2 (14), C1 (15), C4 (16), C5 (17) si C6 (C18) de la Romexpo. Intrarea este libera in fiecare dintre cele cinci zile, intre orele 10:00 si 22:00.

Invitata de onoare din acest an este Ungaria, care ofera vizitatorilor Salonului de carte doua concerte, sustinute de formatia de muzica veche Codex, care va interpreta Codex Cajoni (muzica europeana culta din secolele XV-XIX cu ajutorul instrumentelor specifice epocii) si un duo de percutie si tambal Bágyi Balázs & P. Szabó Dániel (prelucrari de muzica traditionala central – si est-europeana, cu elemente de jazz si de muzica libera).

Publicul este, de asemenea, invitat sa ia parte la discutiile despre si dintre autorii maghiari si cei romani. Oficialii din Ungaria au confirmat deja prezenta la Bucuresti a scriitorilor Péter Esterházy, Ádám Bodor, Péter Nádas si a traducatoarei Ana Maria Pop.

Pentru a ramane totusi in domeniul muzicii, trebuie spus ca organizatorul va darui, la randul sau, pu­blicului o serie de concerte ale unor artisti consacrati: Mircea Tiberian, Mike Godoroja & The Blue Spirits, TAXI, Poesis, dar va incuraja si performantele artistice ale unor mai tineri muzicieni de jazz din trupa Three for Helen.

ArCuB, Centrul de proiecte culturale al Primariei Municipiului Bucuresti si Partener Principal al Organizatorului, va aduce pe scena Bookfest un recital de dans sustinut de Razvan Mazilu impreuna cu Mo­nica Petrica si spectacolul de teatru 'Cerere in casatorie' de A.P. Cehov.

Teatrul Masca, condus de actorul Mihai Malaimare, va sustine o serie de spectacole pe scenele Bookfest: 'Gardienii se Intorc', 'Ex Libris', 'Prostia Omeneasca', 'Muzeul viu' – statui vivante.

Si sa nu uitam editurile, care v-au pregatit sute de evenimente interesante. Editura Trei lanseaza pe piata volumul regretatului Alex Leo Serban – 'Alte camere, alte glasuri de ieri', iar Publica ne tenteaza cu reduceri de 20%. Humanitas ne propune seria de autor Herta Müller cu volumul 'Omul este un mare fazan pe lume' sau cartea lui Gabriel Liiceanu 'Iti­nerariile unei vieti: E.M. Cioran. Apocalipsa dupa Cioran'. Pablo Neruda este prezent la Vellant cu 'Douazeci de poeme de iubire si un cantec de disperare', Alex Mihai Stoenescu ne incanta la Rao cu 'Istoria Olteniei', in timp ce All ne pro­pune 'Enciclopedia Gale a fenomenelor neobisnuite si inexpli­cabile'. Nici Cartea Romaneasca nu se lasa mai prejos si aduce nume importante precum Nora Iuga, Nicolae Manolescu, Dan Sociu, Octavian Soviany. Curtea Veche Publishing il aduce in Romania pe nimeni altul decat Gary Chapman pentru lansarea cartii 'Cele cinci limbaje ale iubirii. Editia pentru barbati', iar Polirom se poate lauda cu o oferta noua de peste 400 de carti noi fata de editia precedenta (printre ele – cel mai recent roman al lui Haruki Murakami si un nou volum Mihaela Radulescu: 'Intreaba-ma orice'). Litera mizeaza atat pe binecunoscutele si deja celebrele enciclopedii si dictionare, cat si pe seria Premium. In fine, Tritonic vine cu 'Fortareata nebunilor' (George Arion) si 'Ucideti generalul' (Bogdan Hrib).

×
Subiecte în articol: carte