x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Jamie Oliver, un noubestseller

Jamie Oliver, un noubestseller

de Sebastian S. Eduard    |    09 Mai 2008   •   00:00

Vedeta de televiziune, scriitorul şi bucătarul Jamie Oliver revine la Editura Curtea Veche cu un nou volum: "Cum să devii un bucătar mai bun". Volumul este lansat în urma altor două, extrem de bine vîndute: "La masă cu Jamie" şi "Cu Jamie în Italia".



What’s Cookin’, Doc?


Vedeta de televiziune, scriitorul şi bucătarul Jamie Oliver revine la Editura Curtea Veche cu un nou volum: "Cum să devii un bucătar mai bun". Volumul este lansat în urma altor două, extrem de bine vîndute: "La masă cu Jamie" şi "Cu Jamie în Italia".

Declaraţie. "Nici nu vă pot spune cît de mult am visat să scriu această carte", spune Jamie. "Este cea mai grozavă carte pe care am realizat-o vreodată şi m-am străduit să iasă o lucrare clasică şi modernă în acelaşi timp, valabilă azi şi pentru totdeauna. Indiferent dacă sînteţi student, un cuplu de tineri, un bucătar cu experienţă sau un începător în domeniu, vă stau la dispoziţie o sumedenie de reţete simple şi accesibile, cu care îi veţi da gata pe membrii familiei şi pe oaspeţi. Cartea conţine şi informaţii despre echipamentele de care consider că aveţi nevoie în bucătăria dvs., sfaturi despre cum să recunoaşteţi şi să gătiţi diferite tipuri de carne, precum şi sugestii privind cumpărarea unor produse de cea mai bună calitate. Avînd în vedere faptul că se consumă din ce în ce mai multe alimente gata prelucrate, e trist că oamenii nu mai au suficientă încredere în ei ca să gătească. Acum e momentul să vă afirmaţi şi să duceţi mai departe fantastica dvs. moştenire culinară!"

Bio. Jamie Oliver a început să gătească de la vîrsta de opt ani, în localul părinţilor lui, "The Cricketers", din Clavering, Essex, şi a lucrat cu unii dintre cei mai renumiţi maeştri bucătari din lume. În prezent, conduce localul Fifteen – unul dintre cele mai bune restaurante din Londra, prezentat şi în serialul de televiziune Jamie’s Kitchen de pe Channel Four.

Semnale editoriale


Papesa Ioana
Editura Allfa. Timp de o mie de ani bărbaţii i-au negat existenţa – Papesa Ioana, femeia care s-a deghizat în bărbat şi a izbutit să conducă creştinătatea timp de doi ani. Acum, acest roman fascinant dă viaţă legendei prin portretul unei femei de neuitat care se luptă cu limitările pe care sufletul ei nu le poate accepta. "Romanul are toate ingredientele: iubire, sex, violenţă, duplicitate şi secrete mult timp îngropate", scrie Los Angeles Times.

Foc în pavilionul de ceai
Editura Humanitas fiction. Saga uluitoare a două femei în a căror prietenie se întîlnesc două lumi: Orientul şi Occidentul. Născută în zgomotosul New York, Aurelia îşi găseşte un cămin în ţara cireşilor în floare, slujind-o pe fiica maestrului Shin, Yukako. Sîntem la începutul erei Meiji: Japonia tradiţională se întoarce spre Occident, iar arta străveche a ceaiului este ameninţată: pînă şi culoarea şi croiul unui kimono pot fi un gest de nesupunere, iar pavilioanele şi grădinile japoneze sînt nimicite. Aurelia şi Yukako vor trebui să lupte pentru ca lumea lor să supravieţuiască.

Povestea lui Lucy Gault
Editura Leda. Este vara anului 1921 şi Lucy Gault, o fetiţă de opt ani, hoinăreşte prin vîlcelele şi pădurile din jurul domeniului Lahardane, casa mult iubită pe care familia ei protestantă este silită să o părăsească. Ea ştie că există un pericol care îi ameninţă şi că nu mai sînt bine-veniţi în Irlanda. Lucy este însă încăpăţînată şi hotărăşte că trebuie să-şi forţeze într-un fel părinţii să rămînă. Dar drumul pe care îl alege ea duce la o nenorocire. Un incident nedorit şi neaşteptat va distruge pentru totdeauna vieţile celor din familia Gault, legîndu-i pe fiecare, într-un fel diferit, de acel unic moment din timp, de acel minunat ţărm de mare... Un roman nominalizat la Booker Prize.

Războaiele împărăţiei de purpură
Editura Rao. După ce Pyrgus Malvae, prinţul rebel, intră în conflict cu elfii lipsiţi de scrupule ai Nopţii, pe tărîmul împăratului-de-Purpură se dezlănţuie un adevărat haos. Pentru a fi salvat, Pyrgus este trimis în Lumea Oamenilor printr-un portal stravechi, dar forţele răului reuşesc să saboteze dispozitivul, împiedicîndu-l pe prinţ să ajungă la destinaţie. Bazîndu-se pe ajutorul bătrînului domn Fogarty şi al lui Henry, un băiat de vîrsta lui din Anglia, Pyrgus găseşte o modalitate de a se întoarce acasă.

×
Subiecte în articol: carte jamie