x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Linişte, copiii citesc!

Linişte, copiii citesc!

01 Apr 2014   •   20:31
Linişte, copiii citesc!

La 25 de ani de la înfiinţare, Editura Litera se mândreşte cu sute de cărţi pentru copii publicate, de la titluri educative ( enciclopedii, dicţionare) la volume recreative. Ziua internaţională a cărţii pentru copii şi tineret, sărbătorită la 2 aprilie, este cel mai potrivit prilej pentru a da startul campaniei “Copiii citesc!”, prin intermediul căreia cititorii noştri din grădiniţe, şcoli şi licee vor avea parte de o surpriză care, cu siguranţă, îi va încânta: o carte cadou de la Litera.

Campania “Copiii citesc!” are ca scop încurajarea lecturii în rândul copiilor şi a tinerilor printr-un demers direct, oferirea unei cărţi cadou. De pe 2 până pe 11 aprilie, holurile a 25 de grădiniţe, şcoli şi licee din Bucureşti vor fi împânzite cu mii de cărţi Litera care vor fi dăruite copiilor şi elevilor. Titlurile oferite în cadrul campaniei fac parte din colecţiile consacrate de literatură pentru copii şi tineri - Biblioteca pentru toţi copiii, Casa nopţii de P.C. Cast şi Kristin Cast, Otrăvurile din Caux de Susannah Appelbaum, Aripi de Aprilynne Pike, Acvila legiunii a IX-a de Rosemary Sutcliff, Captiv în labirint de James Dashner, seria de poveşti Tom şi Jerry,  dar sunt şi utile pentru şcoală - Dicţionar de termeni explicativi al limbii române, Dicţionar de sinonime, Dicţionar ortografic, Poezii de Mihai Eminescu, Hagi Tudose de Barbu Delavrancea, Teatru de Ion Luca Caragiale.

 Campania va debuta pe 2 aprilie la Colegiul Naţional “Matei Basarab” din Bucureşti, începând cu ora 12:30, şi va continua săptămâna viitoare în celelalte 24 de locaţii, alăturându-se programului naţional Şcoala altfel. 

Din 1967, Ziua internaţională a cărţii pentru copii şi tineret este celebrată în toată lumea la data de 2 aprilie, ziua de naştere a celui mai îndrăgit autor de basme, Hans Christian Andersen.


×