x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Magia Fantasy

Magia Fantasy

de Sebastian S. Eduard    |    01 Feb 2008   •   00:00

Dacă în acest an nu reuşeşti să citeşti decât o carte, ai grijă: neapărat să fie din seria Lumea Disc, de Terry Pratchett! Anul 2008 aduce un eveniment major în peisajul editorial românesc: Editura RAO este cea care continuă în România publicarea seriei Lumea Disc – titlurile pentru adulţi.

Dacă în acest an nu reuşeşti să citeşti decât o carte, ai grijă: neapărat să fie din seria Lumea Disc, de Terry Pratchett!

 

Anul 2008 aduce un eveniment major în peisajul editorial românesc: Editura RAO este cea care continuă în România publicarea seriei Lumea Disc – titlurile pentru adulţi. Terry Pratchett este în acest moment cel mai de succes autor de literatură fantasy, cărţile lui s-au vândut în peste 50 de milioane de exemplare în întreaga lume, transformând apariţia fiecărui nou titlu în evenimentul  editorial al anului. Drept urmare, RAO este cea care va pu­blica întreaga serie Lumea Disc, în luna ianuarie au apărut deja două titluri – vol. 6: “Stranii su­rate” şi vol. 7 “Piramide”, până la sfârşitul acestui an vor mai apărea alte trei titluri: “Eric”, “Moving Pictures”, “Reaper Man”. Aşadar, de acum încolo, Terry Pratchett  se alătură lui J.R.R. Tolkien, C.S. Lewis, Robert Jordan, Christopher Paolini, o galerie de excepţie a literaturii fantasy clasice şi contemporane!!

 

STRANII SURATE. În nopţile furtunoase, prin văile tăinuite din Munţii Ramtop, zeii Lumii Disc se joacă la zaruri cu soarta muritorilor, pe o tablă de Sus Jos în care o simplă săgeată face să Nu Primeşti Transcendenţa, ci să te Duci Direct în Uitare.

 

UN REGE ASASINAT. O coroană pierdută. O trupă de actori ambulanţi. Un Nebun cu clopoţei la pălărie. O vrajă prin care timpul trece de cincisprezece ori mai repede. Iar în spatele scenei, cele trei vrăjitoare. Să fie Shakespeare? Nu! E Terry Pratchett, cel mai crud şi viclean magician al literaturii fantastice contemporane, iar acestea sunt numai câteva dintre deliciile volumului “Stranii surate”.

×
Subiecte în articol: carte