x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Mens sana in corpore sano

Mens sana in corpore sano

de Sebastian S. Eduard    |    17 Feb 2008   •   00:00
Mens sana in corpore sano

Se citesc pe nerăsuflate cărţile de medicină natu­ristă. Cărţile de sănătate, în general. Editura Reader’s Digest excelează în aceste titluri. Iată câteva exemple, recent apărute pe piaţă.

Se citesc pe nerăsuflate cărţile de medicină natu­ristă. Cărţile de sănătate, în general. Editura Reader’s Digest excelează în aceste titluri. Iată câteva exemple, recent apărute pe piaţă.

 

Toate lucrările sunt bine documentate şi apărute în con­di­ţii grafice de ex­cepţie. Sunt bogat ilustrate cu planşe şi imagini. 

 

O INIMĂ SĂNĂTOASĂ. “30 de minute pentru o inimă să­nă­toasă” este nimic altceva decât un programcompletpentrua slăbi,avă curăţa arterele, a vă scă­dea tensiunea şi a evita re­ten­ţia de lichide. Această carte vă oferă sute de sfaturi medicale de ultimă oră,pentrua lupta împotriva celor patru factori de­clanş­atori ai bolilor deinimă – colesterolul mărit, tensiunea ridicată, obezitatea şi retenţia delichide. Recomandările sunt atât de simple încât unele dintre ele – cum ar fi aceea de a înghiţi un anumit supliment care curăţă arterele – vă ia mai puţin de un mi­nut. Reţetedelicioase,exe­r­ci­ţii ­fiziceuşoare,întinderi pentru relaxare, grafice de verificare zilnice, biletele de pus pe frigider şi multe alte elemente completează structura cărţii. 

 

 

FARMACIA NATURII. Uşor de procurat şi utilizat, plantele medicinale sunt un remediu ieftin pentru tratarea sau prevenirea unor afecţiuni. Exact 196 de specii de plante, ordonate alfabetic, sunt prezentate amănunţit, cu informaţii privind cultivarea şi re­col­ta­rea lor, proprietăţile chimice, su­ges­tii pentru prepararea remedii­lor şi precauţii privind utilizarea lor. Textul este însoţit de imagini detaliate, pentru a le recunoaşte cu uşu­rinţă. Volumul mai conţine, de asemenea, simptomele, cauzele şi fitoterapia pentru 150 de afecţiuni frecvente, dar şi sfaturi pentru când este cazul să vă prezentaţi la doctor.

 

 

 
REŢETE. “Super-reţete contra hipertensiunii” este un volum la graniţa între o carte de bucate şi un manual de sănătate. Adună din fiecare ce este mai bun. În afara unor reţete (împărţite pe categorii precum “dulciuri”, “pre­pa­ra­te din carne de pasăre”, “supe şi mân­că­ru­ri scăzute”, “aperitive” etc.) mai avem capitole dedicate alimentaţiei potrivite împotriva hi­pertensiunii sau unei diete specia­le care se întinde pe patru săptămâni.

×
Subiecte în articol: carte