x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Next Crichton - Autorul seriei “Jurassic Park” revine cu un nou thriller

Next Crichton - Autorul seriei “Jurassic Park” revine cu un nou thriller

22 Feb 2008   •   00:00

Michael Crichton este autorul celebrului “Jurassic Park”, ecranizat de Steven Spielberg, cu un uriaş succes de public. Romanele sale s-au vândut în peste 150 de milioane de exemplare şi au fost traduse în 36 de limbi.

Michael Crichton este autorul celebrului “Jurassic Park”, ecranizat de Steven Spielberg, cu un uriaş succes de public. Romanele sale s-au vândut în peste 150 de milioane de exemplare şi au fost traduse în 36 de limbi. Este singurul autor american care a reuşit să ocupe simultan lo­cul întâi în to­puri cu un roman, un film şi un serial tv.

Bio. Părintele teh­no-thrillerului, Mi­chael Crichton (n. în 1942, Chicago) a studiat lite­ra­tura en­gle­ză şi an­tro­pologia la Har­vard, apoi şi-a luat li­cenţa la prestigioasa Harvard School of Me­dicine. Succesul pri­mului roman semnat cu nu­mele său real, “Ger­­menul An­dro­me­da” (1969, ecra­nizat ulterior), îl de­termină să devină scriitor profesionist. Printre cele mai cu­noscute cărţi ale sale se numără roma­ne­le: “Sfera” (1987), “Pri­zonierii timpului”(1999), “Marele jaf al trenului” (1975), “Congo” (1980). Romanul “Hărţuire sexuală” (1994) a stat la baza unui film celebru, cu Michael Douglas şi Demi Moore în rolurile principale.

Inginerie genetică. Cu “Next” (2006), părintele tehno-thrillerului nu merge atât de departe încât să recreeze dinozauri, aşa cum o făcuse în Jurassic Park: cel mai recent roman al său este un atac direct împotriva industriei ingineriei genetice din Statele Unite, o privire sumbră asupra unui viitor nu foarte înde­părtat în care legile ce guvernează industria genetică permit orice combinaţie, iar ştiinţa nu mai este în slujba omului, ci în cea, mult mai pro­fitabilă, a banului. Roman incredibil de inteligent, “Next” combină realitatea şi ficţiunea, descriind o minu­nată lume nouă în care nimic nu este ceea ce pare, iar posibilităţile industriei viitorului sunt infinite.

Acesta este al treilea roman publi­cat în România de Editura Polirom după “Frica” şi “Sfera”.

×
Subiecte în articol: carte