x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Paradoxul iubirii.

Paradoxul iubirii.

de Sebastian S. Eduard    |    16 Iun 2011   •   21:00
Paradoxul iubirii.

Pascal Bruckner, autorul volumelor 'Luni de fiere', 'Mizeria prosperitatii', 'Tirania pe­ni­tentei' sau 'Noua dezordine amoroasa', vine la Editura Trei cu 'Paradoxul iubirii'.

Sa poti alege persoana pe care o iubesti! Sa poti iubi pe cine vrei!
Iata doua forme su­preme de libertate pe care le traim astazi in Oc­cident, evidente la ora actuala, dar atat de greu de imaginat candva. A fost nevoie de o in­treaga re­volutie a sen­timen­tu­lui, a per­cep­tiei de sine, a re­la­tiilor dintre pa­rinti si copii pentru a pu­tea ajun­ge aici. O re­vo­lutie inceputa in se­co­lul al XVIII-lea. Pe de alta parte, niste drep­turi – castigate greu – care au un pret atat de mare! Cum se poate im­paca iubirea – a ca­rei menire este sa tina oamenii impreuna – cu li­bertatea, care tinde sa ii separe?

E o mare dilema, pe care o traim astazi, in­tre­tinuta de dorinta de a ne bucura in iubire atat de pasiune, cat si de independenta. Cartea lui Pascal Bruckner descrie variatiile para­doxale la care este supusa iubirea in calatoria pe care o face intre erotism si casatorie. Putem vor­bi, se pare, despre progres in ceea ce pri­ves­te conditia femeii, conditiile de munca sau con­­ditiile de sanatate ale oamenilor. Dar nu si atunci cand vorbim despre sentimente si ­pasiuni. Istoria nu a gasit solutie la suferinta din dragoste.

Semnale editoriale
Biblioteca umbrelor - Polirom. Dupa moartea tatalui sau, Jon Campelli – un tanar avocat in plina ascen­siune din Copenhaga – devine peste noapte ­proprietarul ­anticariatului Libri di Luca. Din acest moment se trezeste atras fara voie intr-o lume tainica, populata de societati si organizatii secrete infiintate inca din Antichitate, ai caror membri sunt inzestrati cu puterea exceptionala de a influenta lectura altora si de a da nastere unor povesti minunate, dar in acelasi timp de a manipula pana la ­sinucidere si crima.

Vremea Ingerului - Leda. Anne Rice revine la scrisul sau fermecator care i-a cucerit pe cititori mai bine de trei de­cenii, compunand o poveste plina de suspans, situata in vremuri inde­par­ta­te – un thriller metafizic despre ingeri si asasini. Ne aflam in prezent. In centrul povesti­rii: Toby O’Dare – un asasin platit, notoriu in lumea interlopa – este so­li­citat pentru o noua misiune ucigasa. In lumea de cosmar a lui Toby isi fa­ce insa aparitia un strain misterios, un ­serafim, care ii ofera acestuia san­sa de a salva vieti, in loc de a ucide.

Poker in infern - All. Lars, un tanar student din Amsterdam, se ofera sa testeze un nou medicament pentru o suma frumusica. Medi­camentul experimental ii produce insa halucinatii si atacuri de panica, cu urmari devastatoare. La Paris, Hugh, jucator de poker online, dispare in chip misterios. In Bahamas, informaticianul Phillipe face speculatii pe piata numelor de domeniu, din fata unui laptop. Cu totii graviteaza in jurul grupului industrial Kramer si joaca un joc de care, fara sa stie, depind chiar vietile lor.

×
Subiecte în articol: carte