x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Pelerinaj sfînt

Pelerinaj sfînt

de Sebastian S. Eduard    |    11 Mai 2008   •   00:00
Pelerinaj sfînt

Volumul “Iisus şi epoca sa” (Editura Reader’s Digest) vă propune o aventură istorică bine documentată şi bogat ilustrată.

Reader’s Digest - Iisus şi epoca sa

Volumul “Iisus şi epoca sa” (Editura Reader’s Digest) vă propune o aventură istorică bine documentată şi bogat ilustrată.

Cartea de peste 300 de pagini prezintă, în condiţii grafice de excepţie, viaţa şi epoca lui Iisus Hristos. “Definirea figurii ambivalente şi totuşi unice a lui Iisus Hristos constituie obiectul acestei cărţi extrem de limpezi, destinată deopotrivă celor care cred şi celor care nu cred”, ne spune în prefaţă Gianfranco Ravasi, profesor de Ştiinţe Biblice la Facultatea de Teologie din Milano, membru al Comisiei Pontificale pentru Studiul Bibliei. “E vorba de un itinerariu în zece etape, asociat cu un extraordinar comentariu vizual care recreează între fundalul istoric, geografic, arheologic, social, cultural şi cotidian din acele zile îndepărtate, în aparenţă identice cu atîtea altele din istorie, dar care în realitate au schimbat lumea.”

Autorii acestei lucrări, specialişti în studiul fenomenului creştin, analizează nu numai cele 27 de scrieri ale Noului Testament, ci şi izvoarele romano-iudaice din epocă şi fac un bilanţ al imensei bibliografii care a înflorit în jurul creştinismului, realizînd astfel o reconstrucţie captivantă şi totuşi riguroasă a întregului orizont al lui Iisus şi a profilului Său cît mai complet posibil.

×
Subiecte în articol: carte