x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Poveşti cu vampiri

Poveşti cu vampiri

de Sebastian S. Eduard    |    21 Iul 2011   •   21:00
Poveşti cu vampiri

Corint Jr ne propune o noua serie semnata L.J. Smith, 'mama' mai multor volume thriller cu vampiri... dintre care de departe celebre sunt 'Jur­nalele Vampirilor'. Pana acum pe piata au aparut numai primele doua volume ale trilogiei 'Cercul secret': 'Ritua­lul' si 'Captiva'.

Fortata sa se mute din insorita Californie in mohoratul orasel New Salem, Cassie tan­jeste la inceput dupa vechea ei viata. Cu timpul, se simte ciudat de legata de un grup de adolescenti care fac legea in scoala ei. Initiata in sabatul vra­jitoarelor, care stapaneste acolo de secole, este atrasa in Cercul secret si are parte de o aventura naucitoare si terifianta. Dar atunci cand se in­dra­gosteste de misteriosul Adam, Cassie are de facut o alegere dificila: sa foloseasca sau nu fortele intunecate pentru a-si atinge scopul? O singura miscare gresita ar putea insemna sfarsitul!

Lisa Jane Smith este o scriitoare america­na care traieste intr-un orasel din nordul Cali­for­niei. Este autoarea a peste 25 de carti, prin­tre care trei trilogii ('The Secret Circle', 'The Forbidden Game', 'Dark Visions'), trei serii ('The Vampire Diaries', 'Night World' si 'The Night of the Solstice') si numeroase povestiri.

Romanele ei combina mai multe genuri, horror, science-fiction, fantasy si romance, si sunt populate de personaje de o frumusete neobisnuita, fie ca sunt oameni sau fiinte supranaturale. Conflictul este de obicei intre bine si rau, intre lumina si intuneric, gravi­tand in jurul unui personaj central ambiguu incercand sa seduca eroina principala pentru a o atrage in lumea lui intunecata.

Semnale editoriale
O zi - Litera. 15 iulie 1988. Emma si Dexter se intalnesc in noaptea de dupa absolvirea universitatii. A doua zi, fiecare va porni pe propriul drum. Unde vor fi in aceasta zi peste un an? Dar peste doi? Si in fiecare an care va urma? Emma si Dex, Dex si Emma – spe­rante si oportunitati ratate, zambete si lacrimi, certuri si impacari, succese si esecuri – o relatie dezvaluita prin franturi de viata surprinse in aceeasi zi de 15 iulie. 20 de ani, doi oameni. O zi.

Datorie de capitan - All. Volumul e povestea dramatica a marinarului de cariera care a fost tinut captiv pe o barca de salvare in apropierea tarmului anarhic si violent al Somaliei. In timpul captivitatii si-a adunat toate resursele pentru a supravietui, rezistand tuturor momentelor dificile, intr-o batalie indarjita pe viata si pe moarte. O poveste de aventura si curaj, care ne prezinta in cele mai mici detalii perioada in care a fost tinut ostatic pe ocean– caldura insuportabila, amenintarile cu moartea, simulacrele de executii si tentativa de evadare. O poveste adevarata.

Tradarea - Rao. Eva si Henrik sunt casatoriti de 15 ani si au impreuna un fiu. Brusc, Eva trebuie sa-si reevalueze mariajul atunci cand isi da seama ca sotul ei are o alta relatie. Furioasa si dispe­rata, cauta sa se razbune. Astfel il intalneste pe Jonas, care de doi ani sta de veghe la capataiul prietenei sale aflate in coma dupa un ­accident. Impovarat de propria istorie sumbra, el vede o sansa in a o lua de la inceput cu Eva. 'Tradarea' face o analiza a durerii pe care ­minciunile o provoaca intotdeauna si a modului cum propriul com­portament distructiv poate avea consecinte incontrolabile.

×
Subiecte în articol: cartea