x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Raftul Denisei

Raftul Denisei

de Jurnalul National    |    10 Feb 2008   •   00:00
Raftul Denisei

Două noi titluri au apărut în această săptămână în Raftul Denisei, la Humanistas Fiction: "Totul este iluminat" şi "Arlington Park"

Două noi titluri au apărut în această săptămână în Raftul Denisei, la Humanistas Fiction.

 

Arlington Park

Eroinele romanului lui Rachel Cusk sunt cinci femei care trăiesc într-o seră strălucitoare şi prosperă: Arlington Park, eleganta suburbie londoneză unde se cultivă convenţia, indiferenţa şi ipocrizia. Ce se ascunde dincolo de aparenţele unei căsnicii fericite şi de faţada unei vile luxoase? Într-o singură zi, mai mult sau mai puţin obişnuită, cinci femei îşi dau jos măştile.

 

Totul este iluminat

Un tânăr, Jonathan Safran Foer, ajunge în Ucraina, călăuzit de o fotografie de familie îngălbenită. El se află în căutarea femeii care, cu cinci­zeci de ani în urmă, l-a salvat pe bunicul lui de nazişti. În periplul său este însoţit de tânărul Alex, ghidul ucrainean a cărui engleză stâlcită stârneşte hohote de râs. Alături de bunicul acestuia, hăituit de amintirile războiului, şi de căţeaua Sammy Davis Jr. Jr., Jonathan parcurge un traseu iniţiatic la capătul căruia îl aşteaptă un secret teribil.

×
Subiecte în articol: carte