x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Raftul Denisei

Raftul Denisei

de Sebastian S. Eduard    |    13 Iul 2008   •   00:00

Muzică şi tăcere
În anul 1629, un tînăr muzician englez pe nume Peter Claire soseşte la curtea daneză pentru a se alăura orchestrei regelui Christian al IV-lea.



Alte două volume din seria Maeştrii Leda

Muzică şi tăcere
În anul 1629, un tînăr muzician englez pe nume Peter Claire soseşte la curtea daneză pentru a se alăura orchestrei regelui Christian al IV-lea. Din clipa în care realizează că muzicienii cîntă într-o pivniţă îngheţată de sub apartamentele regale, Peter Claire îşi dă seama că a ajuns într-un loc în care se poartă un război nemilos între lumină şi întuneric, între bine şi rău. "Lirică, voluptuoasă... splendidă... O dramă somptuoasă, învăluită în lumina fermecătoare a făcliilor trecutului curtenesc", scrie Sunday Times.

Billy Bathgate

Billy Bathgate, un golănaş îndrăzneţ, de 15 ani, ajunge unul dintre oamenii de încredere ai lui Schultz Olandezul, un gangster cu personalitate electrizantă. El pătrunde astfel într-o lume confuză şi depravată, plină de violenţă şi brutalitate, a înaltei societăţi şi înaltei corupţii, în această capodoperă a crimei, a iubirii, a vieţii şi a morţii, semnată de E.L. Doctorow.

Două volume semnate J.M. Coetzee şi Pablo de Santis

Maestrul din Petersburg
Roman cîştigător al "Irish Times" International Fiction Prize în 1995. J.M. Coetzee, laureat al Premiului Nobel (2003) pentru literatură, şi Fiodor Dostoievski, unul dintre cei mai mari scriitori ai lumii. Ce au în comun? Un roman, "Maestrul din Petersburg", scris de primul despre viaţa celui de-al doilea. Dostoievski, cel pe care îl cunoaştem filtrat printr-o sensibilitate contemporană, este aparent un antierou: un bărbat între două vîrste, care şi-a pierdut credinţele tinereţii şi se îndreaptă cu paşi repezi spre ruina trupească şi spirituală.

Caligraful lui Voltaire
Impins de vitregiile sorţii, dar şi de un neobosit spirit de aventură, caligraful Dalessius, aflat o vreme în slujba lui Voltaire, ajunge într-un îndepărtat port din Lumea Nouă, ducînd cu el secretul incredibil al existenţei unor cuvinte tainice care se fac nevăzute o dată transpuse pe hîrtie şi a unor cerneluri fosforescente şi otrăvitoare, mărturisind despre tenebrele însîngeratului Secol al Luminilor. Conceput sub forma unei povestiri labirintice, cu un fir narativ ce se strecoară abil printr-un fascinant Secol al Luminilor, romanul lui Pablo de Santis se adresează cititorului dornic să-l însoţească pe protagonist în încercarea sa de a dezlega o serie de enigme.

×
Subiecte în articol: carte