x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Rezişti tentaţiei?

Rezişti tentaţiei?

de Sebastian S. Eduard    |    18 Mai 2008   •   00:00
Rezişti tentaţiei?

Fără doar şi poate că lumea s-a întors cu susul în jos. Pînă acum ţi se spunea: “Cît mai puţine dulciuri”. Acum, unii vor să lă­mu­rească faptul că lucrurile nu stau chiar aşa…

Fără doar şi poate că lumea s-a întors cu susul în jos. Pînă acum ţi se spunea: “Cît mai puţine dulciuri”. Acum, unii vor să lă­mu­rească faptul că lucrurile nu stau chiar aşa…


John Ashton şi Suzy Ashton susţin că ciocolata este extrem de necesară organismului uman. Aşa că dedulciţi-vă cu această carte, savuraţi-o încet, treceţi-o atît prin stomac, cît şi prin creier (neapărat în această ordine) şi decideţi cu mintea voastră dacă au sau nu dreptate…


DELICIU.
Pe orice pasionat de dulciuri, prima muşcătură din aceste bunătăţi îl poate încînta într-un fel în care nici un alt aliment nu o poate face, iar cînd, în cele din urmă, te dezmeticeşti şi nu mai eşti în acel rai al ciocola­tei, nerăbdarea cu care aştepţi să mai muşti o dată face ca pa­pi­le­le tale gustative să tînjească pli­ne de speranţă. Şi acum, ci­rea­şa de pe tort: conform ulti­me­lor cercetări, ciocolata vă face bine!

Ultimele cercetări în domeniu – susţin autorii – au demonstrat că ciocolata conţine un număr mare de antioxidanţi, care ajută la protejarea celulelor împotriva degradării şi îm­bă­trîndirii. Abdordînd o atitudine degajată în privinţa efectelor benefice ale ciocolatei, volumul de faţă explică de ce ciocolata nu ar trebui să fie considerată un aliment interzis.


AUTORII.
John Ashton, me­dic, doctor în ştiinţe, membru al Institutului Australian de Chimie, este un distins specialist în domeniul sănătăţii şi al alimentaţiei. El a scris mai multe cărţi de mare succes, dintre care unele au fost publicate în toată lumea. Nora sa, Suzy Ashton, profesor, este specializată în pro­bleme de nutriţie. În prezent, lucrează pentru o companie alimentară de renume (care nu are legătură cu ciocolata).

×
Subiecte în articol: carte