Fără doar şi poate că lumea s-a întors cu susul în jos. Pînă acum ţi se spunea: “Cît mai puţine dulciuri”. Acum, unii vor să lămurească faptul că lucrurile nu stau chiar aşa…
Fără doar şi poate că lumea s-a întors cu susul în jos. Pînă acum ţi se spunea: “Cît mai puţine dulciuri”. Acum, unii vor să lămurească faptul că lucrurile nu stau chiar aşa…
John Ashton şi Suzy
Ashton susţin că ciocolata este extrem de necesară organismului uman. Aşa că
dedulciţi-vă cu această carte, savuraţi-o încet, treceţi-o atît prin stomac, cît
şi prin creier (neapărat în această ordine) şi decideţi cu mintea voastră dacă
au sau nu dreptate…
DELICIU. Pe orice
pasionat de dulciuri, prima muşcătură din aceste bunătăţi îl poate încînta într-un
fel în care nici un alt aliment nu o poate face, iar cînd, în cele din urmă, te
dezmeticeşti şi nu mai eşti în acel rai al ciocolatei, nerăbdarea cu care aştepţi
să mai muşti o dată face ca papilele tale gustative să tînjească pline de
speranţă. Şi acum, cireaşa de pe tort: conform ultimelor cercetări,
ciocolata vă face bine!
Ultimele cercetări în domeniu – susţin autorii – au demonstrat că ciocolata conţine un număr mare de antioxidanţi, care ajută la protejarea celulelor împotriva degradării şi îmbătrîndirii. Abdordînd o atitudine degajată în privinţa efectelor benefice ale ciocolatei, volumul de faţă explică de ce ciocolata nu ar trebui să fie considerată un aliment interzis.
AUTORII. John
Ashton, medic, doctor în ştiinţe, membru al Institutului Australian de Chimie,
este un distins specialist în domeniul sănătăţii şi al alimentaţiei. El a scris
mai multe cărţi de mare succes, dintre care unele au fost publicate în toată
lumea. Nora sa, Suzy Ashton, profesor, este specializată în probleme de nutriţie.
În prezent, lucrează pentru o companie alimentară de renume (care nu are legătură
cu ciocolata).