x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Să ne aduceam aminte de clasici

Să ne aduceam aminte de clasici

de Sebastian S. Eduard    |    06 Oct 2011   •   21:00
Să ne aduceam aminte de clasici

Polirom ne propune 'Mic dejun la Tiffany', volum semnat Truman Capote, celebru si datorita ecranizarii din 1961, cu Audrey Hepburn in rolul principal...

'Mic dejun la Tif­fany' este povestea unui scriitor care isi aminteste ca a cunoscut-o in urma cu cinci­sprezece ani, pe cand statea intr-un vechi apartament din New York, pe Holly Golightly, o fata ex­cen­trica si misterioasa, care locuia in aceeasi cladire. In scurt timp, scriitorul aspirant de atunci si fata aceasta ciudata, pe a carei carte de vi­zita era scris 'calatoare', devin prie­teni apropiati, iar opiniile si modul de via­ta neconventional, precum si lu­cru­rile neobisnuite pe care le afla despre tre­­cutul si aventurile prin care a trecut ve­cina sa ajung sa-l fascineze tot mai mult. Firul narativ simplu, liniar al microromanului ii permite lui Capote sa-si rafineze stilul caracteristic minimalist intr-o forma vie si proaspata, care i-a adus un succes masiv la critica si public.

Semnale editoriale
Viata ca o teapa - Nemira. Seria 'tratatelor' conti­nua la Editura Nemira cu un 'Mic tratat antira­ta­re' – 'Viata ca o tea­pa'. Crezi ca nu meriti sa su­feri? Te bucuri de via­ta? Spui 'da' cand ai vrea sa spui 'nu'? Ai sen­za­tia ca toti ceilalti sunt mai importanti decat tine? Nu te astepti la nimic bun? Te lasi condus de aparente? Iti infometezi sufletul? Alan H. Cohen iti dez­va­luie zece motive care iti transforma viata in chin si iti arata ce poti face pentru a indrepta lucrurile.

Barbatul de 100 de ani... - Trei. Toata lumea din azilul de ba­trani se pre­ga­tes­te de zor sa-l sar­ba­toreasca pe Allan Karlsson, care implineste 100 de ani. Nu­mai ca Allan de­testa sindrofiile de acest gen, asa ca decide sa... fu­ga. Incaltat cu cei mai buni sosoni pe care ii are, sare pe fereastra si-si ia talpasita. Pleaca in lume. Asa incepe aventura nebuneasca si plina de umor a barbatului de 100 de ani, care nu ezita sa se arunce intr-un sir neasteptat de patanii, ignorandu-si pur si simplu varsta.

Mostenirea - All. Intr-o zi ploioasa si mo­ho­ra­ta a anului 1905, lady Caroline Calcott, sta­pa­na domeniului Storton din Wiltshire, dispare in padure, ducand in brate un copil abia nascut. In prezent, surorile Erica si Beth Calcott, stranepoatele lui lady Caroline, se intorc la mosie pentru a-si lua in primire proprietatea, cu haloul ei de secrete. Asa incepe o saga de familie in care se intersecteaza povesti captivante de iubire si de ura, intr-un tinut salbatic, de o frumusete obsedanta. Cititorul va fi purtat din inalta societate a New York-ului de inceput de secol XX pana in preria nemarginita a Vestului Salbatic...

×
Subiecte în articol: carte