x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Satira familiei

Satira familiei

de Sebastian S. Eduard    |    10 Feb 2008   •   00:00
Satira familiei

Colecţia “Raftul Denisei” vine cu o nouă propunere tentantă. Un roman-satiră semnat Douglas Coupland: “Toate familiile sunt psihotice”

Colecţia “Raftul Denisei” vine cu o nouă propunere tentantă. Un roman-satiră semnat Douglas Coupland.

Volumul “Toate familiile sunt psihotice” de Douglas Coupland este o epopee modernă şi o satiră a epocii actuale, despre aventura unei familii americane. Romanul “Toate familiile sunt psihotice” a fost tradus de Iulia Gorzo şi urmează să fie ecranizat anul viitor, la Hollywood, potrivit unui comunicat al editurii.

Personajul principal, Sarah Drummond, pleacă, împreună cu părinţii şi fraţii, în Florida, unde urmează să se îmbarce pe o navă spaţială. Pe fundalul în culori de Polaroid al Disney World şi Cape Canaveral, călătoria se transformă într-o cursă nebunească, al cărei mobil îl reprezintă o scrisoare misterioasă. Comedia burlescă devine epopee modernă, o satiră irezis­tibilă a epocii contemporane, ilustrată prin incursiunea în viaţa unei familii americane.

“Douglas Coupland se aventurează dincolo de satira care i-a devenit emblematică, pentru a scrie o adevărată farsă... Cel mai bun roman al lui Coupland de până acum”, scrie LA Weekly.

La Editura Humanitas Fiction este în pregătire şi “Generation X: Tales for an Accelerated Culture”, de acelaşi autor.

×
Subiecte în articol: carte