x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Secretul

Secretul

09 Noi 2007   •   00:00

Un roman semnat John Sack a apărut in colecţia Class a Editurii Rao.Cu 700 de ani in urmă, mai-marii Bisericii au ascuns trupul Sfăntului Francisc de ochii lumii.

Un roman semnat John Sack a apărut in colecţia Class a Editurii Rao.Cu 700 de ani in urmă, mai-marii Bisericii au ascuns trupul Sfăntului Francisc de ochii lumii. Ce secret a luat cu el in mormănt Francisc din Assisi? Povestea incepe la treizeci de ani după moartea intemeietorului Ordinului franciscan, cănd fratele Leo, cel mai apropiat prieten al Sfăntului Francisc, este pe moarte. Leo i-a trimis un mesaj criptic călugărului Conrad, prin intermediul sorei Amata. Cei doi pornesc in căutarea adevărului despre Sfăntul Francisc, un adevăr care va zgudui din temelii Ordinul franciscan şi credinţa oamenilor.

Popularitate. Thrillerul, tradus deja in 15 limbi, se bazează pe un eveniment real: furtul şi ascunderea rămăşiţelor Sfăntului Francisc din Assisi. In 1818, un grup de muncitori, făcănd săpături in cripta de sub biserica de jos a bazilicii San Francesco, au descoperit moaştele sfăntului, la 550 de ani de la dispariţie.

×
Subiecte în articol: carte