x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Semnale editoriale

Semnale editoriale

09 Noi 2007   •   00:00

Pro Editura. Un roman istoric abundănd in bogăţii ştiinţifice, religioase, nu in ultimul rănd umane, ne poartă din Europa pănă in Africa neagră sau China.

Eppur şi muove

Pro Editura. Un roman istoric abundănd in bogăţii ştiinţifice, religioase, nu in ultimul rănd umane, ne poartă din Europa pănă in Africa neagră sau China. Volumul spune povestea omului de ştiinţă german Johann Schreck zis Terrentius, care pe la 1600, practica in mod clandestin autopsiile. Impreună cu prietenul său Galileo Galilei, el infiinţează la Roma Academia dei Lincei, cu scopul de a promova ştiinţa şi de a lupta impotriva obscurantismului. El va intra rapid in vizorul Inchiziţiei şi va incerca să scape, ca prin urechile acului, de condamnarea la moarte.

Crima din Lost Lake

Editura Nemira. Intr-un motel ieftin din Washington DC, fosta pacientă a unui spital de psihiatrie, Vanessa Kohler, reporter, se uită la o emisiune de televiziune şi, văzănd masacrul din Liga Mică, sună imediat la FBI. De multă vreme scrie despre crima din Lost Lake, o conspiraţie guvernamentală in care este implicată o unitate militară secretă, condusă de tatăl ei, generalul Morris Wingate, acum candidat la preşedinţie, insă nimeni nu acordă credit acestei poveşti fantastice, considerănd-o pe Vanessa o excentrică. Căţiva oameni cu influenţă cunosc adevărul...

O pălărie plină de cer

Editura Corint. A doua carte din seria Lumea Disc. O vrăjitoare adevărată poate zbura pe o mătură, poate face vrăji şi poate impleti o mreajă cum trebuie din aproape orice. Tiffany, la cei unsprezece ani ai ei, nu poate. O vrăjitoare adevărată nu iese niciodată, din intămplare, afară din corpul ei, lăsăndu-l gol. Tiffany iese. Şi există ceva care abia aşteaptă să dea peste un trup pe care să-l ia in stăpănire. Ceva străvechi şi groaznic, care nu poate muri. Acum, ea trebuie să se apere şi să inveţe foarte repede să fie o vrăjitoare.

Toporaşi de martie

Editura Polirom. Acţiunea cărţii se desfăşoară pe fundalul brutalităţii şi corupţiei caracteristice Germaniei naziste in deceniul ascensiunii la putere a lui Hitler. Bernhard Gunther este un detectiv particular trecut prin multe, care s-a specializat in găsirea persoanelor dispărute - majoritatea lor fiind alcătuită, din cauza situaţiei politice, din evrei. Angajat de un mare industriaş să-l descopere pe cel care i-a ucis fiica şi ginerele in timpul unei spargeri la locuinţa acestora, in urma căreia a dispărut un preţios colier cu diamante, Gunther se pomeneşte in mijlocul unui mare scandal politic, in care sunt implicaţi doi dintre apropiaţii lui Hitler: Goering şi Himmler.

×
Subiecte în articol: carte