x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Semnale editoriale

Semnale editoriale

21 Dec 2007   •   00:00

Vampiraţii

Editura Corint Jr. Un prim volum din seria de patru, "Demonii oceanelor", debutează acum la Corint Jr. Este anul 2505. Oceanele au cucerit mare parte din uscat. La orizont se intrevede apariţia unei noi ere a pirateriei. O furtună cumplită ii desparte pe cei doi fraţi gemeni, Connor şi Grace, distrugăndu-le velierul şi obligăndu-i să lupte pentru a-şi salva viaţa din incătuşarea rece şi nemiloasă a apelor oceanului. Odată ajuns pe una dintre cele mai vestite corăbii de piraţi, Connor se vede nevoit să inveţe cum să mănuiască sabia - dar va fi oare indeajuns de curajos pentru o viaţă de pirat?

Viaţa mea cu Mozart

Humanitas fiction. Raftul Denisei primeşte un nou titlu, de data aceasta impreună cu un CD cu muzică de Mozart. Cum să indrăzneşti să-ţi alegi calea, să devii tu insuţi, să accepţi suferinţa şi să savurezi fericirea? Un adolescent disperat, chinuit de toate aceste intrebări tulburătoare pe care le presupune devenirea umană asistă din intămplare la o repetiţie a Nunţii lui Figaro. Din intămplare şi din fericire, căci vocea contesei indrăgostite ii salvează viaţa. Mozart devine astfel cheia ce deschide uşile spre pasiune, dragoste, libertate şi bucurie. Muzica acestui compozitor de geniu inseamnă strălucire, har, mister. Iar o lume in care pot lua naştere asemenea splendori ale spiritului merită să fie iubită.

Djinnii războinici

Editura Corint Jr. Un nou volum, al patrulea. Gemenii djinni John şi Philippa Gaunt pornesc intr-o nouă aventură in jurul lumii, in cartea a patra a seriei de bestselleruri "Copiii lămpii fermecate". Este, de fapt, o cursă contracronometru, căci ei incearcă să-şi salveze mama de crudul destin ca Djinn Albastru al Babilonului, tatăl de o imbătrănire accelerată şi muzeele din lumea intreagă de inexplicabile furturi şi de neobişnuite cazuri de băntuire. In timp ce John, Philippa şi prietenii lor călătoresc in jurul Pămăntului, pentru a-şi duce la indeplinire misiunea salvatoare, se intămplă ceva foarte ciudat. O forţă malefică trezeşte la viaţă războinicii de teracotă creaţi de un impărat chinez din vechime şi aruncă o vrajă asupra soldaţilor, care devin posedaţi de duhuri rele. Acum, soarta lumii intregi atărnă de un singur fir.

×
Subiecte în articol: carte