x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Semnale editoriale

Semnale editoriale

de Sebastian S. Eduard    |    10 Ian 2008   •   00:00

"Obsesia Caravaggio"(EDITURA NEMIRA), "Informatorul"(EDITURA RAO), "Cabaret"(EDITURA LEDA), "A 8-a treaptă a înţelepciunii"(EDITURA ALLFA)

Obsesia Caravaggio

EDITURA NEMIRA. Sub cerul arzător al Calabriei, detectivul Daniel Wright este martorul existenţei celebrului tablou furat – Naşterea Mântuitorului de Caravaggio. Expert în recuperarea obiectelor de artă, el e hotărât să-l recupereze din mâinile capilor mafioţi, care îl folosesc ca modalitate de plată pentru asasinate şi afaceri cu droguri. Punându-şi în pericol căsnicia, cariera şi viaţa, Daniel îşi sfidează superiorii şi încalcă legea în încercarea disperată de a salva tabloul lui Caravaggio înainte de a se pierde pentru totdeauna. Dar va deveni el oare eroul lumii artelor frumoase sau a făcut greşeala de a subestima lumea mafiei?

  

Informatorul

EDITURA RAO. Informatorul repre­zin­tă o captivantă călătorie de 33 de ani, oferind totodată un studiu unic despre încredere, dezamăgire, ­presiuni, aliante, îndoieli şi o viaţă de secrete. Woodward şi-a pus mai bine de 30 de ani întrebarea de ce a acceptat Mark Felt să devină Deep Throat. Acum, publicul larg poate afla ce s-a întâmplat în culisele afacerii Watergate. Woodward analizează conflictele şi motivaţia lui Felt (the Deep Throat), care nu numai că a confirmat cu titlu confidenţial ceea ce Woodward şi Bernstein aflaseră de la zeci de alte surse, dar i-a ajutat pe cei doi reporteri să-şi facă o idee despre amploarea cutremurătoare a abuzurilor şi a ilegalităţilor lui Nixon.

  

Cabaret

EDITURA LEDA. Roma anilor ’70. Freda Lippi constată că Alberto, soţul ei ventriloc, marioneta şi iubitul ei pa­pa­gal, Pierino, au dispărut în mod mis­terios. Pornind de la acest fapt, se construieşte o intrigă savuroasă, punctată cu flashbackuri care descriu momente, mai mult sau mai puţin tra­umatizante, din tinereţea Fredei. Totul pa­re mai degrabă un puzzle, asupra că­ruia planează marea enigmă a dispariţiei celor trei personaje.

  

A 8-a treaptă a înţelepciunii

EDITURA ALLFA. În cei peste 15 ani care au trecut de la publicarea ei, cartea a devenit un fenomen ­internaţional, cu mai mult de 15 milioane de exemplare vândute. Zeci de milioane de persoane din lumea afacerilor, guverne, şcoli şi familii şi-au îmbunătăţit în mod ­spectaculos condiţiile de viaţă şi activitatea în cadrul organizaţiei din care fac parte prin aplicarea principiilor descrise de ­celebra carte a lui Stephen R. Covey.

×
Subiecte în articol: carte