x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Semnale editoriale

Semnale editoriale

de Sebastian S. Eduard    |    18 Ian 2008   •   00:00

• Jurnalul Rândunicii • Duios demonicul Dexter  • Enciclopedia lucrurilor care mă sâcâie zilnic  • Ghidul gustului

 

Jurnalul Rândunicii

Editura Polirom. O carte despre insuficienţă şi testarea li­mitelor, volumul  este povestea individului sfârşit, a cărui motivaţie de a trăi şi de a simţi în mod autentic este pusă sub semnul întrebării. Un curier cu existenţă anodină devine ucigaş plătit, sperând că acest lucru ieşit din comun îi poate resuscita simţurile. Dar scenariul lui Urbain este modificat radical de una dintre ­victimele sale, care îl subjugă printr-un soi de ­naturaleţe a răului şi prin sponta­neitatea actului de a ucide, cu singurul scop de a-şi proteja intimitatea.

 

Duios demonicul Dexter

Quality Books. Faceţi cunoştinţă cu Dexter, cel mai iubit criminal în serie din istorie! ­Antrenat de tatăl său vitreg, un excelent ofiţer de poliţie, Dexter Morgan este un adevărat justiţiar: el nu ucide decât criminali lipsiţi de scrupule şi milă. Iar slujba lui de criminalist al Departamentului de Poliţie din Miami este cel mai bun loc pentru a afla ce fiare au reuşit să scape de vajnicii poliţişti pentru a chinui netulburaţi vieţile paşnicilor cetăţeni. Numai că atunci când un criminal în serie care îi imită teribil de mult “stilul de lucru” începe să acţioneze în Miami, până şi Dexter începe să se teamă.

 

Enciclopedia lucrurilor care mă sâcâie zilnic

Editura Nemira. O carte în care se cârteşte mult şi din toată inima: din cauza vremii şi a declaraţiei de venituri, din cauza caloriilor şi a prezervativelor, din cauza vecinilor şi a transportului în comun, a cluburilor de randevu şi a lui Dan Brown, a muzicanţilor stradali şi a nevricoşilor, a telejurnalelor şi a supermarketurilor, a telefoanelor mobile şi a spamurilor... O enciclopedie cât mai completă cu putinţă a... sâcâielilor zilnice.

 

Ghidul gustului

Editura Runa. Nu vă speriaţi, nu citiţi, vă rog, acest ghid cu dicţionarul în mână. Veţi înţelege din context şi veţi învăţa această limbă cu paharul în mână, aşa cum am învăţat-o eu. Iar când premisele sunt depăşite, bucuriile care vă aşteaptă sunt incredibile.

×
Subiecte în articol: carte