x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Semnale editoriale

Semnale editoriale

de Sebastian S. Eduard    |    01 Feb 2008   •   00:00

• Mandolina căpitanului Corelli(Editura Curtea Veche) • Marea Spaimă de la munte(Editura Trei) • Furtul. O poveste de iubire(Editura Humanitas Fiction) • Vizualizarea creativă(Editura Meteor Press)

Mandolina căpitanului Corelli

Editura Curtea Veche. “Emoţio­nant, plin de umor, uluitor, Mandolina căpitanului Corelli este un roman ce pendulează cu fineţe între bucurie şi tristeţe, vieţi personale şi istorie...”, scrie despre acest volum The Observer. Este un volum despre speranţa durabilă a iubirii şi despre brutalitatea devastatoare a războiului care se desfăşoară în momentul în care trupele italiene cotropesc Grecia în timpul celui de-al doilea Război Mondial. Romanul conturează o dragoste care începe să se înfiripe într-un mod tulburător între un ofiţer al armatei italiene de ocupaţie şi o tânără puternică şi ambiţioasă din Cephallonia. Cartea a fost ecranizată în 2001, cu Nicolas Cage şi Penelope Cruz.
 

Marea Spaimă de la munte

Editura Trei. Marea spaimă de la munte, unul din cele mai cunoscute romane ale lui C.F. Ramuz, este o ca­podoperă, o poveste despre iubire şi fatalitate, al cărei subiect se des­fă­şoară la mari înălţimi, într-un cadru de natură aspră şi sălbatică, ostilă omului şi lucrărilor sale, într-o atmosferă încărcată de spaime alimentate de cre­dinţe şi reprezentări mitice. Se succed accelerat evenimente stranii, situate constant la limita dintre întâmplare şi irumperea unei forţe demonice în viaţa oamenilor, imagini de un dramatism halucinant, o compoziţie de o extremă fineţe şi un discurs de o insolită modernitate.
 

Furtul. O poveste de iubire

Editura Humanitas Fiction. Michael “Butcher” Boone este un pictor australian cândva faimos, acum doar proaspăt ieşit din închi­soare. Fascinat de faţa demo­nică a creativităţii şi de problema falsului, Boone începe un lung proces de reinventare de sine. În momentul în care intră în scenă misterioasa şi seducătoarea Marlene, Michael se va trezi în mijlocul unui puzzle de enigme, piste false şi intrigi ale colecţionarilor de artă. Romanul a apărut în douăzeci şi două de ţări.
 

Vizualizarea creativă

Editura Meteor Press. Acest ghid clasic, din care s-au vândut peste şase milioane de exemplare, conţine numeroase exerciţii şi teh­nici care vă pot ajuta să vă folosiţi puterea imaginaţiei pentru a crea ceea ce vă doriţi în viaţă, pentru a scăpa de obişnuinţele negative, a creşte respectul de sine, a realiza obiectivele vizate în carieră, a deveni mai prosperi, mai creativi, mai sănătoşi etc.

×
Subiecte în articol: carte