x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Semnale editoriale

Semnale editoriale

22 Feb 2008   •   00:00

Prietenul nevăzut

Editura Allfa. Înainte de a-şi în­cepe cariera de scriitoare, au­toa­rea, Cecelia Ahern, a absolvit Facultatea de Jurnalism şi Media. Primul ei ro­man, “P.S. Te iubesc”, a fost unul dintre cele mai bine cotate ro­mane de debut ale anului 2004 şi a ocupat poziţii fruntaşe în topurile celor mai bine vândute titluri, la fel ca şi al doilea roman al ei, “Suflete pe­re­che”. “Prietenul nevăzut” este tot un roman de dragoste despre cum, în viaţă, contrariile se atrag. O poveste de suflet, în care a fost picurat un strop de magie.

 

 

 

O perfectă zi perfectă

Editura Humanitas. O zi ca oricare alta din viaţa unui angajat la o mare companie perfectă. O zi în care visezi (cioranian) la sinucidere şi o în­deplineşti în cele mai sângeroase mo­­duri posibile... în minte. Un tânăr care seamănă puţin cu eroul din “M-am hotărât să devin prost” (al ace­­lu­iaşi Martin Page), dar cu alt han­dicap: imaginaţia.Ca să cores­pundă, la serviciu, tiparului de angajat ideal, are chiar şi o familie “de închiriat”. Dar, orice ar face, lumea în care trăieşte pare a fi mereu într-un stânjenitor contratimp cu el.

 

 

Secretul de la Castel Sant’ Angelo

Editura Rao. Patru membri ai curiei se reunesc de două ori pe săptă­mână pentru a savura minu­­năţiile gătite de sora amfitrionului şi pentru a se juca de-a detectivii. Însă o scrisoa­re ciudată, unde se susţine că, pe patul de moarte, papa Leon al XIII-lea ar fi afirmat că nu el era adevăratul pa­pă, tulbură apele atât la Vatican, cât şi în casa monseniorului Bergonzi. Oa­re Biserica nu se înşală chiar niciodată? Să fie papa infailibil?

 

 

Leviatan

Editura Humanitas Fiction. Pa­ris, 1878. Franţa este şocată de o crimă oribilă: excentricul lord Littleby şi nouă din servitorii săi sunt ucişi cu sânge rece în vila din rue de Gre­nelle. De ce? Mister. Comisarul Gau­che găseşte la faţa locului un indiciu crucial: o emblemă din aur în formă de balenă, pe care lordul a smuls-o criminalului. Insigna este, de fapt, sim­bolul luxosului vapor “Leviatan”, care va porni curând în călătoria inaugurală spre Orientul Îndepărtat. Mica bijuterie a fost înmânată, împreună cu biletul, fiecărui pasager de la clasa întâi... Spre ghinionul lui, francezul descoperă că cercul suspecţilor este destul de mare... Un roman à la Agatha Christie.

×
Subiecte în articol: carte