x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Semnale editoriale

Semnale editoriale

14 Mar 2008   •   00:00

Cele patru fugi ale lui Manuel

Editura Humanitas. Din tânăr cer­cetător aflat în pragul unei des­co­periri cruciale, Manuel devine un clan­­­destin silit să străbată arcanele unei lumi pe care nu o poate înţe­le­ge.

Cele patru fugi ale lui Manuel

Editura Humanitas. Din tânăr cer­cetător aflat în pragul unei des­co­periri cruciale, Manuel devine un clan­­­destin silit să străbată arcanele unei lumi pe care nu o poate înţe­le­ge. In­ven­tându-şi nenumărate identi­tăţi, re­curgând la minciuni înduio­şă­tor de ne­verosimile şi devenind protagonistul tragicomic al unei aventuri perpetue, Manuel traversează totoda­tă experi­en­ţa paradoxală a definirii de sine prin ruperea rădă­­ci­nilor, o odisee în care eroul încearcă să-şi afle Ithaca.

 

Revoluţia română

Editura Curtea Veche. Un text memorialistic scris de un istoric (Apos­tol Stan) şi acoperind perioada ultimelor două decenii de regim co­munist prezintă un întreit interes: cel al faptelor nemijlocit înregistrate, cel al evaluării critice şi cel al densităţii dramatice a timpului, care nu mai are răbdare. Un text captivant în sine şi o nepreţuită sursă pentru viitoarele mari sinteze despre revoluţia română din decembrie 1989.

 

E cineva acolo?

Editura Polirom. Noul roman al lui Marian Keyes se ţese în jurul unei absenţe, al unei tăceri misterioase. Devastată fizic şi emoţional, Anna Walsh încearcă să-şi găsească ali­na­rea în sânul zgomotoasei sale familii din Dublin, dar singurul ei gând este să se întoarcă la New York, în cău­ta­rea soţului său, Aidan, care nu dă semne că şi-ar dori să se lase găsit. Va reuşi iubirea dintre Anna şi Aidan să reziste acestei încercări, cea mai grea dintre toate? Keyes abordează întrebări dintre cele mai grave cu un amestec sfâşietor de sinceritate şi umor, ce pare să fie propriu spiritului irlandez.

 

Tăcerea mieilor

Editura Rao. Un roman deja clasic, datorită unui film extrem de po­pu­lar. Când agenta FBI Clarice Starling este trimisă să se ocupe de cazul unui monstruos ucigaş în serie, supranumit Buffalo Bill pentru că obişnuieşte să-şi jupoaie victimele, ea apelează la ajutorul unui psihiatru canibal aflat în închisoare, dr Hannibal Lecter. Fascinaţia acestuia pentru tânăra femeie devine la fel de puternică precum nevoia de crimă. Un târg pe muchie de cuţit se impune între ambiţioasa agentă şi monstrul obsedat, însă Starling trebuie să se confrunte nu numai cu propriii demoni, ci şi cu o forţă malefică atât de puternică, încât s-ar putea să măture totul din calea ei.

×
Subiecte în articol: carte