x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Thriller à la King

Thriller à la King

04 Ian 2008   •   00:00

Un nou volum semnat Ste­phen King a apărut la Editura Nemira, completănd un şir de succes in care am mai intălnit „Christine", „Apocalipsa", „Legile cri­mei", „Cimitirul ani­malelor" sau „Sa­lem’s Lot".

„Casa Intunericului", un roman candidat la Horror Guild Award

 

 

Un nou volum semnat Ste­phen King a apărut la Editura Nemira, completănd un şir de succes in care am mai intălnit „Christine", „Apocalipsa", „Legile cri­mei", „Cimitirul ani­malelor" sau „Sa­lem’s Lot".

 

Continuare. „Ca­sa Intunericului" reprezintă o mult aşteptată continu­are a „Talismanului", unul dintre cele mai in­fluente şi mai pre­ţuite romane scri­se vreodată. Jack Sa­wyer, detectiv in Los Angeles, ieşit acum la pensie, se retrage intr-un cătun din Wisconsin. Nu are nici o nostalgie pentru intămplările petrecute cu 20 de ani in urmă, care l-au purtat intr-un univers paralel, nu­mit Teritorii. In Wisconsin insă se petrec numeroase crime oribile, iar prietenul său, şeful poliţiei locale, il roagă să-l ajute la prin­derea ucigaşului. Pe măsură ce mesajele criptice din reveriile sale devin tot mai greu de ignorat, Jack se sim­te atras din nou in Teri­to­rii şi-n propriul trecut, unde trebuie să gă­sească puterea sufle­teas­că pentru a intra in ca­sa de la capătul drumului fo­res­tier, in care se adă­posteşte răul fe­roce. „«Ca­sa Intu­nericului» poate că des­chide uşa spre lumea oribilă a nebuniei, insă este, in esenţa ei, o poveste despre reacţia in faţa tragediei", scrie despre volum criticul de la Houston Chronicle.

 

 

Semnale editoriale

 

Dune - Casa Corrino

Editura Tritonic. Cel de-al treilea volum al trilogiei semnate Brian Herbert şi Kevin J. Anderson tocmai şi-a epuizat primul tiraj la Editura Tritonic. In laboratoarele subte­rane de pe Ix, cruzii Tleilaxu vor să creeze un inlocuitor al mirodeniei. Dacă această substanţă va putea ţine locul preţiosului melanj de pe Dune, impăratul Shaddam al IV-lea va dobăndi puterea absolută. Dar complotul pus la cale de casa imperială Corrino are toate şansele să arunce in haos intreaga civilizaţie a Imperiului, punănd capăt posibilităţii călătoriilor spaţiale. Numai ducele Leto Atreides şi dorinţa sa de a pune capăt robiei locuitorilor de pe Ix ar mai putea impiedica declanşarea dezastrului...

 

Â

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cărtiţa

Editura Rao. Faimosul erou al lui le Carre, agentul Serviciului de Informaţii britanic, George Smiley, se confruntă cu o problemă de viaţă şi de moarte: trebuie să descopere o „căr­tiţă" - un agent dublu sovietic, care a reuşit să se infiltreze pănă la cele mai inalte niveluri in serviciul se­cret din Marea Britanie. Cu ajutorul lui Karla, omologul lui Smiley din Uniunea Sovietică, agentul dublu a periclitat deja căteva operaţiuni importante şi a deconspirat cele mai eficiente reţele de spioni britanici. Acum Smiley este implicat intr-o luptă a voinţe­lor şi a indemănării cu un duşman care are aceleaşi re­sur­se şi capacităţi ca şi el. Rămăne de văzut cine va căştiga...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Strategii...

Editura All. Iată ce spun femeile: Cum pot avea mai mult echilibru şi timp pentru mine? Ce să fac pentru a da sens vieţii mele? Aş vrea să fiu fe­ri­cită, dar cum să elimin sentimentul de vinovăţie? Cum să devin sufici­ent de increzătoare pentru a-mi reali­za vi­sele? Cum să am mai multă dra­gos­te şi bucurii in viaţă, in loc de stres permanent? Această carte conţine răspunsuri la toate aceste intrebări şi chiar mai multe! Este o carte dedicată femeilor, tuturor femeilor. Fiecare capitol cu­prin­de teh­nici practice şi măsuri de acţiune uşor de implementat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mirosul lumii

Editura Leda. Devenit best-seller in ţara natală a autoarei, India, romanul spune povestea unei tinere pe care viaţa o poartă la Paris, unde trăieşte un puternic sentiment de instrăinare, dar unde adierea exotică a frumuseţii ei ii va deschide calea spre mirajul civilizaţiei. „Scrisul ei este strălucitor, necenzurat, senzual", scrie Le Figaro. „Alături de ea, poţi redescoperi Parisul, frumuseţea lui, farmecul şi capcanele lui, cu un ochi hoinar, ochiul celuilalt, un străin căruia i-ar plăcea un răgaz de o clipă departe de mirosul exilului."

 

×
Subiecte în articol: carte