După Stieg Larsson, un alt autor scandinav de romane poliţiste intră în portofoliul Editurii Trei: Anne Holt. Avocat şi ministru al Justiţiei pentru o scurtă perioadă, autoarea a fost denumită de presă "regina romanului poliţist norvegian". Romanele ei au fost traduse în 25 de limbi.
"Limbaj direct, acţiune susţinută, deznodământ surprinzător şi o portretizare subtilă a emoţiilor umane", scrie despre "Eroare judiciară" cotidianul USA Today.
În Norvegia, un serial killer se află în libertate. Un ucigaş în serie, de cea mai abjectă speţă. Care sechestrează copii şi îi omoară într-un mod ce nu poate fi descoperit de Poliţie, apoi le trimite corpul pe adresa mamelor, însoţit de acest bilet înfiorător: "Ai primit ceea ce ai meritat". Emilie, de 9 ani, şi Kim, de 5 ani, au dispărut. Ancheta îi este încredinţată inspectorului principal Ingvar Stub. Pentru a da de urma criminalului, acesta apelează la Inger Johanne Vik, o ex-profiler a FBI-ului. Investigaţiile îi vor conduce la Aksel Seier, condamnat cu patruzeci de ani în urmă şi exilat în Statele Unite. Dar să fie el oare adevăratul criminal? Apare bănuiala că s-a comis o eroare judiciară... că o autoritate publică a primit bani pentru a influenţa rezultatul unui proces derulat cu ani în urmă...
"Eroare judiciară" este primul volum dintr-o serie de patru în care protagoniştii sunt eroii anchetatori Vik şi Stub.
Semnale editoriale
Cartea interzisă
RAO. Dispute de ordin politic, conflicte religioase, ocultism, ritualuri magice şi sexuale, motivaţiile şi consecinţele lor, aşa cum n-au apărut până acum într-o lucrare de ficţiune! Volumul înfăţişează povestea descifrării unor secrete din perioada Renaşterii italiene, secrete care au fost inserate într-o carte ingenios cifrată. Cartea are în prim-plan povestea destrămării unei familii aristocrate din Italia, deţinătoarea misteriosului exemplar, unul dintre membrii ei fiind ucis, iar altul răpit, dar se concentrează şi asupra problemei destrămării Europei.
Fetele rele obţin ce vor...
NEMIRA. "Fetele rele obţin ce vor, fetele bune nu pierd nimic." Acesta este titlul complet al volumului semnat de Ute Erhardt. "De la apariţia cărţii «Fetele bune ajung în Rai, cele rele oriunde vor», m-a frapat într-o măsură şi mai mare faptul că nici femeile puternice nu s-au familiarizat încă prea bine cu gândul că, în multe domenii, ele sunt mai bune. Scopul meu este acela de a privi cât mai obiectiv posibil aceste avantaje ale femeii şi de a arăta cum pot fi ele puse în valoare", spune autoarea.
Profesoara de pian
HUMANITAS FICTION. Apărut la începutul anului 2009, romanul a fost, în SUA, best-seller New York Times, Publishers Weekly, Indie National, San Francisco Chronicle, LA Times, Denver Post. Până în prezent este tradus în douăzeci şi cinci de ţări. Romanul spune povestea lui Will Truedale, un englez proaspăt sosit la Hong Kong, care începe o relaţie pasională cu o eurasiană frumoasă şi dominatoare, Trudy Lang. Dar invazia japoneză din 1941 are consecinţe tragice atât asupra celor doi îndrăgostiţi, cât şi asupra membrilor comunităţii anglo-americane, care vor experimenta, în zilele negre ale războiului, trădarea, delaţiunea, laşitatea.
Citește pe Antena3.ro