x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Volum de Cartea Recorurilor: a fost respins de 121 de edituri..apoi s-a vândut în 5 milioane exemplare

Volum de Cartea Recorurilor: a fost respins de 121 de edituri..apoi s-a vândut în 5 milioane exemplare

de Sebastian S. Eduard    |    12 Iul 2013   •   13:40
Volum de Cartea Recorurilor: a fost respins de 121 de edituri..apoi s-a vândut în 5 milioane exemplare

Cartea care a influenţat vieţile a milioane de cititori: “Zen şi arta reparării motocicletei”, intrată în Cartea Recordurilor ca volumul care după ce a fost respins de 121 de edituri s-a vândut în peste 5 milioane de exemplare, este acum şi în România. Volumul a apărut în colecţia “Biblioteca Polirom. Actual” şi în ediţie digitală şi sub traducerea din limba engleză a lui Bogdan Perdivară.

“Zen şi arta reparării motocicletei”, celebrul roman filosofic al lui Robert Pirsig, a influenţat vieţile a milioane de cititori, constituindu-se într-o meditaţie surprinzătoare asupra felului în care putem descoperi sensurile profunde ale existenţei  într-o lume tot mai confuză. Lungul periplu pe care un tată şi băiatul lui îl fac prin nord-vestul Americii devine o odisee personală, emoţionantă, în care repararea motocicletei ne va dezvălui cum măiestria şi imaginaţia pot îmblînzi în cele din urmă tehnologia. Cu condiţia să devenim, după cum ne învaţă filosofia Zen, una cu faptele noastre.

“O carte importantă, plină de răspunsuri la cele mai încurcate dileme ale contemporaneităţii. Zen şi arta reparării motocicletei este una dintre cele mai rafinate plăceri ale spiritului.”  Scrie The New York Times în timp ce The New Yorker completează: “Pe măsură ce marea se apropie şi munţii îşi îmblînzesc crestele – iar tată şi fiu rămîn prinşi ca-ntr-o strînsoare fantasmagorică –, simţul rar al naraţiunii, economia perfectă de efecte înfruntă orice critică. Analogiile cu Moby Dick nu-şi puteau găsi o expresie mai pertinentă.”

Robert M. Pirsig s-a născut în 1928, la Minneapolis. Are trei copii, rodul a două căsătorii, şi un IQ de 170, datorită căruia intră la universitate la numai cincisprezece ani.

×