x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte What’s cooking, Doc?

What’s cooking, Doc?

de Sebastian S. Eduard    |    13 Ian 2008   •   00:00
What’s cooking, Doc?

Iată două titluri care însumează peste 3.000 de reţete: “Marea carte de bucate pentru oameni frumoşi şi sănătoşi” şi “Rapid şi delicios – 500 de reţete originale”

Aflate în permanentă pană de idei, gospodinele primesc un ajutor. Iată două titluri care însumează peste 3.000 de reţete: “Marea carte de bucate pentru oameni frumoşi şi sănătoşi” şi “Rapid şi delicios – 500 de reţete originale”. Poftă bună sau lectură plăcută, după gust!

Primul volum aparţine lui Mir­cea Georgescu. “Marea car­te de bucate” conţine “fix” 2.576 de reţete. Adică: 48 de reţete de cocteiluri, 66 de “băuturi pe bază de rom” (numai 66), 254 de sosuri, salate, sufleuri şi aperitive, 288 de ciorbe şi supe şi... lista ar putea continua la nesfârşit. Volumul se adresează atât cititorilor cu stare materială foarte bună, cât şi celorlalţi, reţetele fiind nu numai pentru toate buzunarele, ci şi pentru toate gusturile, mai multe reţete fiind absolut originale – rod al imaginaţiei (gustative) a autorului. O carte de ţinut nu în bibliotecă, ci în bucătărie.

 

READER’S DIGEST. Felurile de mâncare preparate acasă continuă să fie cele mai bune, chiar dacă adesea necesită foarte mult timp de pregătire. Volumul vă oferă o ieşire din impas. Cât de ra­pid înseamnă rapid? Majoritatea reţetelor se prepară în maximum 45 de minute, din momentul în care aţi scos ingredientele din frigider sau din sacoşă şi până în momentul în care le serviţi. O delicioasă carne de vită cu fasole verde poate fi gata în doar 28 de minute, plă­cinţelele de cartofi pot fi pre­gătite în 15 minunte şi coapte în 20 de minute, legumele marinate pot fi servite în 17 minute, iar cotletele de miel marinate, cu mentă pot fi preparate în 25 de minute şi coapte în alte 10 minute!

 

sebastian.eduard@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: carte