x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Festivalul Internațional de Teatru Interferențe

Festivalul Internațional de Teatru Interferențe

de Magdalena Popa Buluc    |    02 Oct 2024   •   10:00
Festivalul Internațional de Teatru Interferențe

Cea de-a 9-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Interferențe, organizat de Teatrul Maghiar de Stat din Cluj,  va avea loc în perioada 3-17 noiembrie 2024.

Subtitlul ediției din acest an, 35 de ani după schimbarea regimului, marchează comemorarea Revoluției Române din 1989, un eveniment de cotitură care a redefinit nu doar soarta țării, ci și identitatea comunității noastre, deschizând o nouă eră. Această schimbare nu a generat doar transformări politice și sociale profunde, ci a lăsat o amprentă durabilă asupra artelor, inclusiv asupra teatrului. Festivalul ne invită să reflectăm asupra acestui trecut comun prin prisma spectacolelor prezentate, oferind prilejul de a reevalua succesele și eșecurile noastre și de a contura noi orizonturi pentru viitor.

Pe parcursul celor 15 zile de festival, publicul va avea ocazia să vizioneze 10 spectacole în Sala Mare și 6 spectacole de studio, precum și un concert extraordinar de vioară. Printre teatrele participante se numără: Atelier 3+1 (Paris), Teatrul Național Sloven (Nova Gorica), Sfumato Theatre Laboratory (Sofia), Teatrul de Stat „Stoyan Bachvarov” (Varna), Teatrul Dramatic Iugoslav (Belgrad), Teatrul Vígszínház (Budapesta), Teatrul Național din Miskolc, Teatrul de Balet din Székesfehérvár, Teatrul Național „I. L. Caragiale” din București, ARCUB (București), Teatrul German de Stat (Timișoara), Teatrul de Nord – Trupa „Harag György” (Satu Mare), Teatrul Național Târgu-Mureș – Compania „Tompa Miklós” și Teatrul Național „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca. Teatrul Maghiar va prezenta, de asemenea, două spectacole din propriul repertoriu.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×