x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Critics' Choice 2012: "The Artist", desemnat cel mai bun film al anului şi produs de cel mai bun regizor

Critics' Choice 2012: "The Artist", desemnat cel mai bun film al anului şi produs de cel mai bun regizor

13 Ian 2012   •   08:15
Critics' Choice 2012: "The Artist", desemnat cel mai bun film al anului şi produs de cel mai bun regizor

Filmul "The Artist", regizat de Michel Hazanavicius, a fost marele castigator la gala premiilor Critics' Choice 2012, decernate joi seara la Los Angeles. Pelicula alb negru, care spune povestea unui actor din epoca filmului mut, a fost recompensat la categoriile "cel mai bun film", "cel mai bun regizor", "cele mai bune costume" si "cea mai buna coloana sonora", informeaza Reuters.

Comedia cu accente dramatice "The Help" a fost un alt mare castigator al galei Critics' Choice 12 . Aceasta pelicula, care spune povestea unor menajere de culoare care lupta pentru drepturile lor, in America anilor '60, s-a impus la categoriile "cea mai buna actrita" (Viola Davis), "cea mai buna actrita in rol secundar" (Octavia Spencer) si "cea mai buna distributie".

George Clooney a fost desemnat "cel mai bun actor" pentru rolul sau din drama familiala "The Descendants", iar pelicula "Bridesmaids" s-a impus la categoria "cea mai buna comedie".

Christopher Plummer, in varsta de 82 de ani, a fost un alt castigator care s-a bucurat de mare popularitate la gala de joi seara, impunandu-se la categoria "cel mai bun actor in rol secundar", pentru evolutia sa din filmul "Beginners".

Filmul "Hugo", regizat de Martin Scorsese, a primit un singur trofeu, la categoria "cea mai buna regie artistica", desi fusese nominalizat la 11 categorii. Martin Scorsese a primit un premiu special pentru muzica folosita in filme precum "The Last Waltz" si "Shine a Light", iar Bob Dylan, intr-una dintre rarele lui aparitii la astfel de gale, i-a dedicat un scurt recital.

Lungmetrajul iranian "A Separation" s-a impus la categoria "cel mai bun film strain", "Rango" s-a impus la categoria "cel mai bun film animat", iar documentarul in doua parti regizat de Martin Scorsese pentru HBO, intitulat "George Harrison: Living in the Material World", a fost desemnat "cel mai bun documentar".

In cadrul aceleiasi gale, actorul american Sean Penn a fost recompensat cu un premiu umanitar, pentru implicarea sa in eforturile de reconstructie din Haiti dupa cutremurul care a devastat aceasta tara insulara in 2010.


×